UPDATE ora 19:21 Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) a reevaluat magnitudinea cutremurului produs luni în Vrancea, la ora 13:59. Astfel că deși fost anunțat de 4 grade, cutremurul ar fi avut, de fapt, 4,3 grade pe scara Richter, potrivit seismologilor.
Cutremurul de luni din Vrancea s-a produs la 100 de kilometri adâncime, iar deocamdată nu există informații despre pagube sau zone afectate.
Potrivit lui Constantin Ionescu, directorul general al INFP, nu există nicio legătură între acest seism și cutremurele din Italia, notează digi24.ro.
Alte două cutremure au avut loc sâmbătă, unul în zona seismică Vrancea, iar cel de-al doilea în județul Neamț. Primul cutremur, localizat în Vrancea, a avut o magnitudine de 3,2 și s-a produs la o adâncime de 129 de kilometri. Cel de-al doilea seism, din județul Neamț, a avut magnitudinea de 2,3 și s-a produs la adâncime foarte mică, de 3 kilometri.
În această lună, în România s-au produs peste 20 de cutremure între 2,1 grade pe scara Richter și 3,8 grade pe scara Richter.
Cel mai important seism din acest an s-a înregistrat în data de 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter.
În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.
Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro