Struguri şi stafide

Sunt toxice pentru câini şi pot produce insuficienţe renale. Cercetătorii afirmă că există încă destule necunoscute în ceea ce priveşte reacţia organismului animalelor şi din acest motiv nu se recomandă consumul acestora sub nici o formă şi în nici o cantitate pentru nici o rasă de căţei.

Nuci

Acestea pot slăbi organismul căţelului sau pot provoca vomă, tremurat şi febră. Simptomele durează până la două zile şi apar aproximativ la 12 ore după ingerare.

Carne crudă

Nu hrăni niciodată animalul cu carne crudă ori prea puţin gătită, deoarece aceasta poate conţine substanţe toxice.

Slăninăşi brânză

Grăsimea şi sarea în exces pot produce diaree şi vomă, pot cauza probleme la colecist sau pot duce la pancreatită. Alimentele sărate reprezintă un risc ridicat de dezvoltare a unei intoxicări cu ioni de sodiu.

Dulciuri cuzaharină sau xylitol

Aceste componente pot produce dereglări ale funcţiei hepatice şi chiar moartea, în cazul căţeilor mai vulnerabili. Xylitolul se găseşte în multe produse, cum ar fi gumă de mestecat, bomboane, fursecuri fără zahăr.

Ciocolată

Substanţele conţinute de ciocolată pot provoca vomă, diaree, gâfâit, sete şi urinări excesive, hiperaciditate, tremur, crize de spasm şi, în cazuri grave, chiar moartea. Tocmai de aceea, specialiştii vă recomandă să nu le daţi căţeluşilor sau pisicuţelor ciocolată ori prăjituri cu ciocolată sau cu cacao.

Oase rămase de la masa stăpânilor

Chiar dacă sunt foarte gustoase pentru patrupede, oasele li se pot bloca în gât, şi, mai grav, le pot perfora stomacul sau intestinele.

Ai grijă!

Dacă animalul tău a ingerat un astfel de aliment şi apar primele semne de stare de rău (vomă, diaree, apatie, tremurat, etc), nu trebuie să mai stai pe gânduri. Cel mai bine este să îl duci cât mai repede la un medic veterinar.

Urmărește-ne pe Google News