Un nou studiu realizat de oamenii de stiinta spanioli arata ca bauturile alcoolice, printre care si berea, consumate cu moderatie, ar putea fi la fel de sanatoase ca si vinul. Se pare ca factorul cel mai important care trebuie luat in calcul este calitatea alcoolului, si nu felul sau.
S-a descoperit astfel ca persoanele care consuma alcool prezinta un risc mai scazut de imbolnavire decat abstinentii. Mai mult, cu cat este mai mare consumul total de bauturi alcoolice, cu atat este mai scazut nivelul imbolnavirilor.
Studiul a fost publicat in Jurnalul de epidemiologie si sanatate comunitara din Madrid si a fost realizat pe 19.000 de adulti care au participat la ancheta din 1993 a centrului de supraveghere a sanatatii la nivel national din Spania. Autorii studiului afirma ca rezultatele lor difera de cele ale studiilor anterioare, potrivit carora vinul este cea mai sanatoasa bautura, iar consumul mare determina in mod obligatoriu imbolnaviri. Ei considera ca o parte din diferente se datoreaza si faptului ca cele mai multe bauturi alcoolice sunt consumate in Spania in timpul meselor, iar dieta joaca si ea un rol important.

 
 

Urmărește-ne pe Google News