Directorii de companii
Conform unor studii, s-a demonstrat că, deşi au salarii colosale, directorii de fabrici sau companii sunt extrem de tensionaţi. Obligaţia de a lucra cu alte persoane, aflat în aceeaşi poziţie sau subalterni, poate deveni la un moment dat extrem de dificilă.
Militarii aflaţi în misiune
Aceştia sunt detaşaţi pe diverse fronturi extrem de periculoase şi, poziţionarea în faţa pericolelor războiului sau a terorii poate declanşa diverse niveluri de stres. Exigenţele fizice şi psihice ale trainingului şi ale meseriei în sine, pericolele la care sunt supuşi în timpul războaielor, tensiunea misiunii şi faptul că se află departe de familie nu fac altceva decât să potenţeze starea de presiune.
Profesorii de gimnaziu
Chiar dacă acest job nu presupune un efort fizic, profesorii de gimnaziu sunt printre cei mai expuşi stresului. Nu numai că trebuie să aibă grijă ca elevii să primească informaţia potrivită şi să o şi înţeleagă, dar trebuie să se ocupe şi de păstrarea disciplinei în clasă. Iar mulţi dintre copii aflaţi la vârsta la care merg la gimnaziu pot avea un comportament extrem de dificil. Mai mult decât atât, a fi profesor la gimnaziu este un job care te ţine ocupat inclusiv după orele de curs. Şi asta deoarece cadrele didactice mai au de corectat lucrări, mai au de făcut planuri de lecţie. Mai mult, nici salariul nu este unul satisfăcător, comparativ cu gradul de muncă depus.
Jurnaliştii şi reporterii
Cel mai mare factor de stres pentru care care actievază în acest domeniu este neprevăzutul. De asemenea, contibuie la stres şi faptul că nu se ştie niciodată ce poate apărea şi că trebuie să fie 12 cu 24 disponibil, pentru a relata pe marginea unui subiect. Mai mult, pentru unele cazuri, dosare, sau când e vorba de anchete, munca se poate întinde chiar şi luni întregi.
Minerii
Minerii lucrează în condiţii potrivnice: aer şi lumină puţine, dar şi teama că mina se poate prăbuşi în orice moment sunt principalii factorii de stres pentru cei care practică această meserie.
În afară de aceste riscuri, faptul că petrec foarte mult timp într-un spaţiu strâmt, fără lumina soarelui, fără aer curat şi stând cu teama că pot muri la orice oră ridică stresul în acest domeniu.
Piloţii
Piloţii au ca responsabilitate principală viaţa pasagerilor lor. Piloţii şi echipajul petrec mult timp departe de familie şi de casă. Controlorii de trafic aerian şi cei care îi ajută pe piloţi să aducă avionul la sol pot fi extrem de stresaţi, pentru că sunt responsabili pentru vieţile a mii de oameni, iar exigenţele unui astfel de loc de muncă sunt uriaşe. O singură greşeală poate costa vieţi, de asemenea, programul nu este mai niciodată acelaşi.
Poliţiştii şi pompierii
Agenţii de poliţie sunt responsabili de siguranţa cetăţenilor, de a colegilor lor, dar şi de propria siguranţă. De asemenea, jobul unui pompier îl expune mai tot timpul riscului de a-şi pierde viaţa. Porgramul lor poate depăşi un program normal de lucru, iar acest lucru le poate afecta chiar viaţa de familie.
Chelnerii
Şi în cazul chelnerilor, orele de program se pot prelungi, iar preluarea şi onorarea comenzilor poate fi uneori dificilă, mai ales dacă nu ai pera mulţi colegi de echipă.
Şoferii de taxi
În cazul acestora nivelul de stres creşte din cauza programului prelungit, a salariilor mici, dar şi a lipsei siguranţei. Niciodată un taximetrist nu are garanţia că persoana care se urcă la el în maşină nu prezintă riscuri, iar cazuri în care aceştia au fost ucişi de clienţi au fost destul de multe, mai ales în România.