De asemenea, Alexandru Rafila a avertizat asupra purtării unei măști umede, care poate crește riscul contractării coronavirusului.
“Dacă masca se va umezi, poate dăuna. Există și o alternativă, este vorba despre măștile textile, care poate nu oferă un nivel la fel de bun de protecție, dar sunt o alternativă, mai ales că se pot spăla și se pot călca. Există multe persoane care poartă astfel de măști”, a spus Alexandru Rafila la B1TV.
Acesta a continuat: “Este o problemă legată de disconfortul creat de purtarea măștii, mai ales dacă într-o incintă închisă este cald, așa cum este în mijloacele de transport în comun.
Pe de altă parte, există și persoane care nu cred în utilitatea măștii. Sigur că părerile sunt împărțite. Studiile arată că purtarea măștii reduce semnificativ transmiterea virusului și că este mai eficientă decât izolarea la domiciliu”.
Conform președintelui Societății de Microbiologie purtarea măștilor de protecție creează probleme de natură economică și logistică.
“Eu cred că cei care au legiferat această măsură au luat în calcul toate elementele. Trebuie să existe stocuri foarte mare de măști și o distribuție la nivel național care să facă posibilă existența acestor măști. Cred că aici trebuie o gândire mai aplicată cum să rezolvăm această problemă. O soluție mai realistă va fi cea a măștilor textile”, a mai spus Alexandru Rafila.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro