A fost audiat de procurori
Tot ieri, fostul deputat social-democrat a fost vizitat în arest de un procuror, care anchetează tentativa de sinucidere din seara de 20 iunie. În faţa omului legii, Adrian Năstase a povestit, pe larg, varianta sa despre seara tragică în care şi-a pus pistolul la tâmplă şi a tras, încercând să-şi ia viaţa.
Doctorul Brădişteanu ar putea să o încurce şi mai rău!
Raportul medicilor legişti, care a ajuns recent pe masa anchetatorilor, i-ar putea înrăutăţi situaţia medicului Şerban Brădişteanu, care e cercetat de DNA pentru că l-ar fi ţinut nejustificat pe Năstase în Spitalul Floreasca. La începutul acestui scandal, procurorii spuneau că Brădişteanu a indus în eroare opinia publică, afirmând să fostul premier e în stare gravă, în timp ce membrilor familiei sale doctorul le transmitea că politicianul e în afara oricărui pericol.
Şerban Brădişteanu e cercetat de procurorii DNA →
Plăgile lui Năstase semănau cu nişte tăieturi uşoare
↑ O rană precum cea din imagine este considerată de doctori drept una superficială, care nu necesită internare
Surse medicale ne-au explicat ce înseamnă în termeni de specialitate o rană superficială şi ce presupune tratamentul ei. Mai exact, aceasta este o întrerupere de continuitate a tegumentului care ajunge sub straturile de piele, dar care nu depăşeşte fasciile cervicale şi care nu lezează arterele sau organele importante, ci numai vene superficiale. Pe scurt, cele trei răni ale fostului premier Adrian Năstase au cuprins piele şi ţesut subcutanat, fără să-i pună viaţa în pericol, asemănătoare unor tăieturi uşoare. Nu necesită îngrijiri medicale speciale şi, în nici un caz, spitalizare.
A stat în sala de operaţie peste 60 de minute
Raportul Institutului de Medicină Legală, apărut ieri, arată că rănile lui Adrian Năstase au fost superficiale. Cu toate acestea, pe 21 iunie, doi dintre cei mai de succes medici ai României, profesorul de chirurgie estetică Ioan Lascăr şi medicul Şerban Brădişteanu, îl operau pe fostul premier, în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală.
Potrivit declaraţiilor dr. Ioan Lascăr, intervenţia a durat peste 60 de minute şi a vizat, în principal, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului, o parte a acestora fiind foarte aproape de laringe şi de glanda tiroidă. “Pacientul a fost norocos. Traseul proiectilului era în imediata vecinătate a unor structuri anatomice vitale. Sperăm (să rămână – n.r.) numai cicatrice, nu sechele”, a declarat medicul Ioan Lascăr. Intervenţiile de chirurgie vasculară au fost efectuate de medicul Şerban Brădişteanu.
Medicul Ioan Lascăr a făcut parte din echipa care l-a operat pe Adrian Năstase la Spitalul Floreasca →