Zohar Arad (23 de ani) știa că teroriștii vin să o violeze. Apoi i-a cerut persoanei pe care o iubește cel mai mult: „Omoară-mă înaintea barbarilor!” Forțele de Apărare ale Israelului (IDF), au publicat și ele povestea celor doi îndrăgostiți, iar Bild i-a căutat și a stat de vorbă cu ei.

Zohar Arad (23 de ani) și Liron Rokah (24 de ani) se aflau printre participanții la festivalul de muzica Nova, de lângă granița cu Gaza, transformat într-un masacru de Hamas.

„Așteptam cu nerăbdare acest lucru de săptămâni bune. Ar fi fi trebui să fie punctul culminant al anului. Dar a devenit cel mai rău coșmar din viața noastră”, a povestit Liron, când Bild i-a contactat pe el și pe iubita lui, la telefon.

„Prietenii noștri ne-au strigat bucuroși: ne vedem în curând pe ringul de dans. A fost ultima dată când i-am văzut”, își amintește Liron. Deodată s-au auzit zgomote puternice. „Am crezut că sunt artificii, apoi ne-am dat seama că este altceva”, a spus Zohar.

În realitatea, era momentul în care teroriștii Hamas au intrat peste participanți. Când au realizat, cei doi tineri au alergat la mașină, Liron a încercat să plece, însă au fost ajunși din urmă de militanții Hamas. „Ne așteptau, cu armele scoase. Unul dintre ei m-a privit drept în ochi, apoi a tras. Am țipat: Liron, ne împușcă!”, își amintește Zohar.

Tânărul a încercat din nou să fugă cu mașina, mergând pe marginea drumului. „Teroriștii alergau după noi. Au tras în mașina noastră. Ne-am rugat să nu fim loviți”.

Ei scapă de teroriști și se refugiază la casa unei familii, la aproximativ trei kilometri de locul festivalului. De la fereastră au văzut direct către kibuțul Reim, unde au Hamas a provocat un alt masacru. „Am auzit țipetele și exploziile, am văzut foc și fum. Ne era atât de frică că Hamas va veni și la noi”, spun tinerii.

În acele clipe, Zohar i-a spus iubitului ei: „dacă vine Hamas, împușcă-mă în cap”, iar Liron a spus că s-a gândit că ar putea să fie nevoit să facă acest lucru, „pentru că aș prefera ca ea să moară, decât ceea ce îi vor face barbarii ăștia. Nu sunt oameni!”

După 11 ore de rugăciune și așteptare, armata israeliană a sosit în zonă. Cei doi tineri au văzut apoi ce au lăsat militanții Hamas în urmă. „Nu am crezut niciodată că există atât de mult rău în lume”, spune Liron.

După ce s-au întors acasă, Liron a fost mobilizat și a plecat pe front, în timp ce Zohar a decis să ajute și ea armata israeliană.

Urmărește-ne pe Google News