„Au mai fost discutate la alte şedinţe CSAT activitatea serviciilor, când şi-au prezentat raportul de activitate şi sunt convins că domnul preşedinte Iohannis, dacă va consideră necesar, va cere acest lucru. Dar Hexi Pharma şi alte lucruri de acest gen nu cred că doar serviciile de informaţii pot rezolva această problema. E totuşi paradoxal, pe de o parte ne revoltăm câteodată că serviciile de informaţii se implică prea mult în decizii importante pentru societate, în decizii administrative, şi, pe de altă parte, când apar probleme, în loc să ne punem întrebarea cum putem reforma sistemul şi dacă suntem capabili să acceptăm o reformă a sistemului, ne plângem că nu se implică prea mult serviciile de informaţii. Cred că trebuie să decidem la un moment dat ce vrem să facem şi dacă vrem să ne asumăm anumite schimbări”, a pus Dacian Cioloş într-un interviu acordat Digi24.
Reacţia premierului vine după ce, recent, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că în CSAT ar trebui să fie analizate suspiciunile apărute în spaţiul public legate de faptul că firma Hexi Pharma ar fi avut legături cu un serviciu de informaţii.
Firma Hexi Pharma a încheiat, în perioada 2014-2016, contracte de vânzare de produse biocide cu 152 de unităţi medicale din România, valoarea contractelor fiind de 51 de milioane de lei, a anunțat, marţi, Parchetul General.
În intervalul 2014 – 2016, Hexi Pharma a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unităţi medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de Hexi Pharma cu aceste unităţi medicale, având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectări ale concentraţiei substanţelor active este de circa 51 milioane lei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro