„Acestea sunt lucruri care se pot discuta. Noi am vorbit de guvern, pentru că acolo se pune în aplicare programul de guvernare şi acolo trebuie să funcţionăm ca echipă”, a declarat Cioloş într-o conferinţă de presă susţinută duminică.
„Şi premierul, indiferent de la ce partid va fi, chiar şi premierul de la PNL, care sunt îndreptăţiţi să propună un premier, trebuie să lucreze în echipă cu ceilalţi miniştri şi nu să se considere ca vătaf pe moşie”, a adăugat proaspătul ales președinte al USR-PLUS.
Rareș Bogdan: Noi nu avem o altă opţiune
Rareș Bogdan a declarat însă că alegerea liberalilor pentru funcția de premier „pe scurtă, medie şi lungă durată, este Florin Cîţu”.
„Cu siguranţă putem merge pe un premier din interiorul cabinetului care sau să demisioneze sau să nu primească votul de învestitură. Dar alegerea noastră pentru a fi premier, pe scurtă, medie şi lungă durată, este Florin Cîţu. Noi nu avem o altă opţiune”, a afirmat Rareș Bogdan la Prima TV.
„Oricine speculează alte opţiuni sunt strict din dorinţa de a face scenarii politice. Noi mergem pe Florin Cîţu şi pe el îl vom susţine şi cu el vom traversa această perioadă”, a menționat prim-vicepreședintele PNL.
Două moțiuni anti-Cîțu. Va fi votată cea a PSD
PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu pe 28 septembrie, după ce soarta moțiunii USR-PLUS și AUR a devenit neclară, în urma deciziei CCR.
Mai exact, Curtea Constituțională a admis, în urma sesizării Executivului, că există un conflict constituțional între Guvern și Parlament, dar și în acest caz, moţiunea USR-PLUS-AUR trebuie să își urmeze traseul în Parlament. Astfel, în Legislativ vor fi două moțiuni anti-Cîțu.
Intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor”, moțiunea de cenzură a PSD va fi votată în plenul reunit al Parlamentului pe 5 octombrie. Pe lângă social-democrați, pentru moțiunea de cenzură și-au anunțat susținerea parlamentarii USR-PLUS și AUR.