„Îmi este imposibil să găsesc o formulă prin care să exprim pe de-a-ntregul ceea ce simt în aceste momente. Cu siguranță, despărțirea de USR îmi lasă un gust amar și o uriașă cantitate de tristețe. În același timp, nu vreau să renunț la speranța că există o soluție politică prin care să oferim electoratului din România un mod de a face politică moderată care să reflecte o stare de spirit diferită față de ceea ce a primit în ultimele decenii”, a transmis Dacian Cioloș pe Facebook.

El a precizat că a avut multe deziluzii și multe obstacole și că a devenit președintele USR PLUS, deși „nu am vrut cu orice preț”, iar decizia de a demisiona din funcția de președinte a venit „când am înțeles că șansele de a reforma un partid de care societatea are nevoie sunt inexistente, iar eu nu pot să mint sau să disimulez că este totul perfect doar pentru a ocupa o funcție trecătoare”.

Eu am ales să nu las frica să îmi dicteze deciziile, chiar și cu prețul ieșirii din politică. Suntem oameni trecători și societatea nu ar mai trebui să își lege toate speranțele de un lider politic.

Dacian Cioloș:

Fostul lider USR-PLUS și USR a precizat că se va alătura unui nou proiect politic inițiat alături de europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța și Dragoș Tudorache, care au plecat și ei din partidul condus interimar de Cătălin Drulă.

Cioloș a subliniat că „este vorba de un nou partid care va face parte din familia europeană Renew Europe” și a adăugat că „m-aș bucura ca ideile și propunerile noastre să vă atragă și să ne reîntâlnim în acest nou proiect”.

Congresul USR pentru alegerea noului preşedinte va avea loc în a doua parte a lunii octombrie. Momentan, postul de lider este deținut interimar de Cătălin Drulă, după ce Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR în februarie, la patru luni după ce a fost votat președinte, acuzând atunci că Biroul Național nu a votat programul său de reforme.

Urmărește-ne pe Google News