Fostul premier a fost întrebat la RFI dacă va candida personal la alegerile europarlamentare de anul viitor.

„Lucrurile astea o să le discutăm în partid, după ce partidul va fi înfiinţat, dar personal, da, îmi doresc acest lucru. Am tot fost acuzat în ultima vreme că nu mi-am asumat până acum niciodată o candidatură şi, în condiţiile acestea, am spus că, dacă intru în politică, voi candida la primele alegeri, oricare ar fi ele. Deci în măsura în care primele alegeri vor fi alegeri europarlamentare şi, cu atât mai mult cu cât am o experienţă pe domeniul acesta, dacă în partid vom considera că asta e o soluţie bună şi că pot să aduc un plus, voi candida. Dar şi această candidatură o s-o integrăm într-o abordare mai largă, pentru că obiectivul nostru este ca (…), după alegerile parlamentare din 2020, să putem fi parte a guvernării, să putem forma un Guvern”.

Totodată, întrebat la ce familie politică va adera, dacă partidul său va intra în Parlamentul European, Cioloş a precizat: „Nu ne-am pus această problemă, pentru că nu considerăm că asta este prioritatea acum (…) Direcţia o vor stabili cei care vor veni în partid”.

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat vineri că au fost depuse actele pentru înfiinţarea partidului ‘Mişcarea România Împreună. De atunci, zeci de mii de oameni s-au înscris pe site-ul Mișcării.


Citește și: EXCLUSIV/Pavel Filip, premierul Republicii Moldova: „România a fost singura care ne-a întins o mână de ajutor când am fost în criză” – VIDEO


Urmărește-ne pe Google News