România este ţara paradoxurilor. Cheltuim zeci de mii de euro pe achiziţia unei locuinţe, dar uităm să investim o suma modică ca s-o asigurăm. Iar în momentul în care se întampla un accident, vedem cum pierdem într-o zi toate investiţiile făcute cu mari greutăţi. Abia atunci înţelegem ce-ar fi însemnat dacă toate bunurile noastra ar fi fost protejate de orice risc.
În România, doar puţin peste 10% din locuinţe sunt protejate printr-o asigurare de locuinţă împotriva posibilelor riscuri. Prin comparaţie, în Ungaria procentul urcă la 60%, iar în Austria putem vorbi chiar de 80% dintre locuinţe asigurate.
Acesta este şi motivul principal pentru care autorităţile au propus şi agreat legea asigurării obligatorii a locuinţei, care se va aplica începând din 1 iulie 2010. Desigur, este un prim pas foarte bun, dar nu suficient. Asigurarea obligatorie asigură protecţie doar împotriva a trei mari categorii de riscuri: inundaţii, alunecări de teren şi cutremure. În plus, limitele maxime de despăgubire în cazul producerii unui incident nefericit sunt 10.000 sau 20.000 de euro. Dacă ne gândim în schimb la daunele posibile, suma nu este nici pe de parte acoperitoare. Soluţia cea mai potrivită pentru o protecţie completă este în schimb asigurarea facultativă de locuinţă.
Generali Asigurări oferă o reducere de până la 20%, până pe 30 aprilie, pentru EUROCASA Completa Plus. Astfel, cu doar 1 Leu/zi, orice persoană are garanţia protecţiei complete a locuinţei, împotriva tuturor riscurilor. 1 leu / zi este valoarea estimată pentru un apartament în Bucureşti, asigurat la 192.100 Lei (aprox. 45000 euro). Practic, cu circa 1 leu/zi romanii îşi pot proteja locuinţa şi totodată bunurile împotriva unei game foarte variate de riscuri:
– Incendiu, trăsnet, explozie, lovirea locuinţei de către vehicule rutiere sau căderea aparatelor de zbor
– Calamităţi naturale: cutremur, inundaţii/aluviuni, fenomene atmosferice (inclusiv grindină), alunecarea/surparea/prăbuşirea terenului, greutatea stratului de zapadă
– Daune cauzate bunurilor asigurate, provocate de emanaţii de fum, gaz, vapori
– Daune produse de avarii la instalaţiile de apă sau de canalizare ale imobilului
– Furt prin efracţie, tâlhărie
– Acte de vandalism sau evenimente socio-politice
– Răspunderea civilă a familiei
În plus, EUROCASA Completă Plus de la Generali Asigurări nu prevede fransiza (suma fixă din valoarea contractului suportată de asigurat în cazul producerii daunei; cu excepţia cutremurului, în zonele de risc) şi nici limita maximă de despăgubire. Mai mult, clienţii pot beneficia de serviciile unei companii sigure şi responsabile, cu o experienţă în plan mondial de aproape două secole şi de peste 17 ani în România.
Pentru informatii suplimentare: www.generali.ro
Acest material are conţinut publicitar