„Este un rezultat dublu, practic, față de 2016. Este un rezultat prin care ni se transmite foarte clar că următoarea guvernare și următoarea șansă de reformă pentru România, începând de astăzi, nu pot să existe fără USR Plus. Este un rezultat bun pentru că mandatul pe care acest partid și eu mi l-am asumat în 2017 a fost ca USR să ajungă la guvernare și iată că în această etapă în care trebuie să ne așezăm la masa negocierilor pentru a forma o majoritate reformatoare”, a declarat Dan Barna.
Întrebat de jurnalista Libertatea dacă consideră ca ar trebui să fie răspunzător pentru rezultatul de la alegerile parlamentare, Dan Barna a răspuns:
„Evident, există procesul de fuziune în desfășurare, undeva în primăvară este prevăzut și un congres. Dincolo de aceasta, nu cred că lidershipul USR Plus, eu și Dacian Cioloș, trebuie să facem vreun pas în lateral tocmai în momentul în care ne așezăm la masă pentru a negocia guvernarea”.
Înțeleg aceste mesaje și cereri de demisie rostogolite în spațiul public ca încă o încercare de a slăbi cumva forța și poziția pe care USR Plus le va avea în următoarea guvernare. Suntem partidul pro european, ne vom așeza la masă cu PNL-ul pentru a constitui acea guvernare care să facă și reforme în România în perioada următoare.
Dan Barna:
Mai mult,
Barna susține că la consultările cu președintele Klaus Iohannis, propunerea USR
Plus de premier rămâne Dacian Cioloș.
„Noi vom rămâne consecvenți pe strategia pe care am anunțat-o înainte de alegeri. Vom merge la consultări cu propunerea de premier Dacian Cioloș. Va urma o decizie a președintelui, în funcție de care ne vom așeza la masă și vom discuta scenariile posibile”, a mai spus copreședintele USR Plus.
USR a reușit să obțină 15,44% la alegerile parlamentare de ieri, unde PSD s-a situat pe primul loc cu 29,83%, iar PNL a venit pe locul doi cu 24,66%, potrivit rezultatelor parțiale transmise de Biroul Electoral Central luni, la ora 13.00.