Vicepremierul a acuzat celelalte partide că nu au susținut prin vot eliminarea acestora, deși declarativ au avut aceeași poziție.

„Toti ne dorim eliminarea pensiilor speciale, dar USR rămâne mereu singur la vot. Toți vor eliminarea pensiilor speciale, dar nu când vine vorba de categoria lor profesională. Eliminarea pensiilor se va face probabil până la sfârșitul lui 2023”, a spus Barna la Digi 24.

Deși a promis în campania electorală, noua coaliție nu a reușit, în șase luni de mandat, decât eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Cu toate acestea, peste 100 de foști parlamentari au depus o sesizare în instanță în care contestă decizia Parlamentului.

„Mă bazez pe respectul față de instituția parlamentară. Nu este o dovadă de oportunism, ci o cerere de respect față de foștii parlamentari. Sunt de acord să se facă economii, se pot face în mai multe feluri, dar să le văd cum se fac”, declara, la mijlocul lunii aprilie, Petre Daea, fost parlamentar PSD.

Tot în aprilie, ministrul Lucian Bode îi asigura pe polițiștii care se grăbesc să iasă la pensie, de teama că Parlamentul va modifica pensiile militare, că pe durata mandatului său nu vor exista modificări de legislaţie în această privinţă. „Cât voi fi ministru, nu se modifică sistemul de pensii în structurile MAI”, a declarat el.

Precedentele încercări din Parlament de a elimina sau a taxa cu 85% pensiile speciale s-au lovit de un refuz la Curtea Constituțională.

 
 

Urmărește-ne pe Google News