„Cetăţenii Sectorului 1 nu merită să plătească de cinci ori preţul gunoiului faţă de marea majoritate a oraşelor din ţară pentru că aşa a dorit acum aproape 20 de ani domnul Chiliman”, a spus Dan Barna după ședința de luni dimineață a USR-PLUS, ținută la Parlament.

Liderul USR-PLUS a adăugat că „trebuie să schimbăm aceste contracte prin care toată lumea vede că se fură şi se risipesc bani publici şi se ridică din umeri”.

De aceea, Clotilde Armand are toată susţinerea fermă şi neechivocă a USR-PLUS în această luptă pe care o poartă, suntem alături de ea şi vom continua să fim în această poziţie.

Dan Barna:

Chestionat de jurnaliști, Barna a reiterat că motivul susținerii lui Clotilde Armand este acela că bucureștenii plătesc un preț „de cinci ori mai mare” decât locuitorii altor orașe.

„Susţinerea pe care o are Clotilde Armand este una completă pentru că alternativa este aceea ca cetăţenii să continue să plătească, repet, un preţ nu de 1,2, 1,5, ci de cinci ori mai mare decât preţul gunoaielor în restul ţării”, a explicat co-preşedintele USR-PLUS.

5 zile de gunoaie neridicate în Sectorul 1 din București

Firma de salubritate Romprest a anunțat pe 1 iunie că gunoaiele din sectorul 1 al Capitalei nu vor mai fi ridicate pentru că nu s-au plătit „serviciile prestate”.

Imediat, primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a spus că va depune plângere penală împotriva Romprest pentru șantaj și că va solicita Consiliului Local Sector 1 și în justiție rezilierea contractului. De asemenea, edilul a cerut Prefecturii să declare stare de alertă sanitară, măsură care ar permite un contract cu un alt operator de salubritate.

În replică, prefectul Alin Stoica a declarat că întâi evaluează situația și așteaptă informații de la instituțiile implicate, înainte de a lua o decizie.

Evaluăm situația, mă voi consulta și cu autoritățile sanitare și de mediu și vom analiza si documentația pe care Primăria Sectorului 1 ne-o trimite și apoi vom avea un răspuns.

Prefectul Alin Stoica:

Duminică, 6 iunie, Romprest a început să ridice gunoaiele din Sectorul 1.

Urmărește-ne pe Google News