„Vom face o opoziţie responsabilă, exact aşa cum ne-am comportat, deşi nu am fost trataţi ca atare, pe toată perioada guvernării. USR PLUS este în momentul de faţă partidul matur din politica din România şi intenţionăm să rămânem aşa”, a precizat Barna.

În acelaşi timp, copreşedintele USR PLUS a arătat că viitorul PNL-ului „depinde de deciziile pe care le vor lua în următoarele săptămâni”.

„Deciziile următoarelor săptămâni vor determina perspectivele electorale ale tuturor jucătorilor”, a adăugat Dan Barna.

Pe de altă parte, deși aflat pentru moment în opoziție, liderul USR PLUS susţine că partidul său îşi doreşte să aibă „şansa să facă acele reforme de care România are disperată nevoie”.

El a precizat că principala condiţie pe care USR PLUS o va impune partenerilor de discuţii va fi aceea de a desemna un nou premier „care să aibă abilitatea profesională şi maturitatea de a conduce un guvern de coaliţie”.

„Fie PNL vine cu o propunere de nou premier, ne aşezăm la masă, stabilim un calendar foarte clar al acestor reforme pe care le susţine şi USR PLUS şi care se regăsesc în programul de guvernare şi mergem mai departe, fie, dacă rămâne pe mai departe propunerea cu actualul premier şi cu susţinerea PSD, vom merge în opoziţie şi de acolo vom continua să promovăm nevoia de reformă de care România are nevoie”, a completat Dan Barna, potrivit G4Media.

După decizia premierului Cîțu de a-l revoca din fruntea Ministerului Justiției pe Stelian Ion, Dan Barna și ceilalți 5 miniștri ai USR-PLUS au demisionat. Formațiunea a depus o moțiune de cenzură, alături de AUR. Moțiunea va fi votată după ce Curtea Constituțională se va pronunța pe sesizarea guvernului care a contestat procedura parlamentară prin care a fost avansată moțiunea.

USR-PLUS a cerut schimbarea premierului Florin Cîțu pentru a rămâne în coaliție alături de PNL și UDMR, solicitare respinsă de liberali.

 
 

Urmărește-ne pe Google News