În acest dosar, directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, este cercetată în arest la domiciliu pentru săvârșirea a 128 de infracțiuni de înșelăciune și participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Patronul Hexi Pharma, decedat într-un accident de maşină în luna mai, mai deţinea o firmă cu care livra dezinfectanţi. Aceasta se numeşte Hexi Farma (cu „f” in loc de „ph”) si are acelaşi sediu social cu firma care a intrat în atenţia opiniei publice în urmă cu mai bine de trei luni.

Dan Condrea nu deţinea doar o firmă care producea dezinfectanţi diluaţi, ci două. Hexi Pharma şi Hexi Farma produceau amândouă dezinfectanţi diluaţi şi aveau sediul social în apartamentul în care a locuit tatăl lui Dan Condrea, fondatorul Hexi, scrie tolo.ro

Autorităţile nu ştiau însă de existenţa firmei Hexi Farma, aşa că, după scandalul dezinfectanţilor, au dispus urmărirea penală doar pentru S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor

Clona Hexi Farma a fost înregistrată la Registrul Comerțului pe 5 noiembrie 2004, avându-i proprietari pe Dan Condrea (70%) și fosta soție Laura Georgescu (30%). După despărțirea celor doi, Condrea a folosit firma cum a vrut.

Mai exact, a împins Hexi Farma în contracte cu statul, în paralel cu Hexi Pharma.

Nici angajaţii firmei Hexi Pharma, nici autorităţile, nu şi-au dat seama de existenţa firmei-clonă, crezând că au de-a face cu o eroare de scriere.

Cu ambele firme, Dan Condrea mergea la licitaţii în spitale şi semna contracte de sute de mii de lei. De exemplu, scrie tolo.ro, în anul 2014, Spitalul Județean de Urgență Brăila a semnat contracte de achiziţie de dezinfectacţi şi antiseptice atât cu Pharma, cât şi de la Farma, în valoare totală de peste 3 milioane de lei. Aceiaşi situaţie şi la alte spitale din România.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News