Mai precis, prin acțiunea introdusă de Diaconescu, acesta solicita eliminarea interdicției impuse prin decizia de condamnare definitivă de a profesa.
Tot joi judecătorii CAB au respins și cererea lui Diaconescu de a fi sesizată Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a articolelor art. 65 și 66 Codul penal.
Articolul 65 din Codul penal prevede conţinutul şi modul de executare a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării unor drepturi, pedeapsa accesorie și pedepsele complementare iar artioclul 66 prevede conţinutul pedepsei complementare a interzicerii exercitării unor drepturi.
„Mă urmăresc paparazii”
Eu sunt în arest la domiciliu, mă urmăresc paparazii și se interpretează că am activitate la televizor.
Lumea vorbește despre mine la radio, iar automat, eu am activitate la radio. Nu se înțelege dacă am voie în alte țări. Sunt invitat la televiziuni în Italia și nu știu dacă pot merge.
Nu vă spun câte invitații am la televizor. Am de onorat niște campanii publicitare.
Chiar nu știu ce am voie și ce nu am voie să fac. Vreau să respect legea, dar nu știu cum. Cum și cât să mă ascund de presă și de televiziune?
Mă sună colegi de presă și nu pot să răspund, ca să nu fie interpretat ca activitate. Eu ce să fac dacă am făcut istorie în televiziune?
Ce să fac, să merg doar cu geamuri fumurii ca să nu mai fiu filmat și să se interpreteze că am activitate?”, a spus Dan Diaconescu în fața magistraților Curții de Apel București, conform Mediafax
Citește și Mesajul transmis de jurnalistul german, ridicat de jandarmi la protestele din Piața Victoriei