Consilierii
locali municipali au votat luni în ședința ordinară a lunii octombrie ca
actorul și regizorul Dan Puric, născut la Nehoiu, să devină cetățean de onoare
al orașului Buzău.
Acest pământ mi-a făcut onoarea să mă nasc pe el, aici. E o mare onoare să te naști pe acest pământ sfânt al Buzăului. Cel mai important moment în viața unui om e când se întoarce la rădăcini, restul e aventură sau rătăcire. Ți se schimbă pulsul când te întorci spre casă. Are ceva pământul acesta. M-am născut la Nehoiu, iar când veneam la Buzău, ziceai că vin la New York. Stăteam între capre și oi la Nehoiu, era o comună amărâtă.
Dan Puric
Dan Puric s-a născut pe 12 februarie 1959, în județul Buzău. Este fiu de medici care lucrau la Spitalul din Nehoiu.
După absolvirea cursurilor primare, a urmat Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din București, iar în anul 1985 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale din București.
Distincție și pentru cercetătorul Costel Vânătoru
Tot în ședința de luni a Consiliului Local Municipal Buzău a fost desemnat Omul Anului 2019 la Buzău. Titlul i-a revenit cercetătorului și profesorului Costel Vânătoru, director al Băncii Naționale de Gene, proiect care a primit recent aprobarea și care va funcționa în Parcul Crâng din Buzău.
Toți consilierii municipali și-au dat votul și au fost de acord cu primirea acestei distincții de către cercetătorul Vânătoru.
Un om care a făcut și face foarte multe lucruri pentru comunitatea buzoiană. Pe o ideea a dumnealui pe care ne-a împărtășit-o în urmă cu 2 ani s-a reușit obținerea înființării Băncii Naționale de Gene, la Buzău. A fost o întreagă bătălie, e un rezultat istoric care va asigura o dezvoltare pe această dimensiune economică, educațională culturală a municipiului și județului Buzău.
Constantin Toma, primarul Buzăului
La rândul său, cercetătorul Costel Vânătoru a declarat că îl onorează titlul de om al anului și îl obligă la mai mult.
Funcționarea și acreditarea internațională a Băncii de Gene de la Buzău, sunt următoarele sale priorități, a spus cercetătorul.
”Avem și piedici foarte multe, mergeți cu mașina, iar pe marginea drumului vedeți plăcuțe cu soiuri care nu sunt românești. Vom câștiga războiul când vom observa și plăcute românești printre cele străine”.