”Sumele de bani, ce au fost primite de inculpat atât în biroul său din cadrul instituției pe care o conducea cât și în autoturismul personal, pe o stradă necirculată, indicată anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiții a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi)”, se arată într-un comunicat al DNA.

UPDATE 10 iunie: Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, a fost reținut joi noaptea de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul în care au fost efectuate percheziții la patru spitale din Capitală privind suspiciuni de corupție în legătură cu achiziții publice.

Citește și: A început curățenia în unitățile medicale din România? Cad șefii spitalelor din Capitală

Managerul Institutului Oncologic Bucureşti, Dan Straja, a fost adus cu mandat, joi, la DNA, după ce au fost făcute percheziţii la unitatea sanitară, într-un dosar care vizează contracte de achiziţii publice.

Dan Straja  va fi chestionat în dosarul în care au fost efectuate percheziţii la patru spitale din Capitală privind suspiciuni de corupţie în legătură cu achiziţii publice.

Managerul IOB se apără

Managerul Institutului Oncologi din București, Dan Straja, susține că  Departamentul de Achiziții a efectuat corect toate procedurile pentru serviciile de curăţenie.

„Pe 21 februarie au avut loc negocieri pentru atribuirea pe o perioadă de două luni, a contractului de curăţenie. Licitaţia nu e finalizată, este în curs de finalizare. S-au efectuat negocieri pentru ca pe perioada de desfăşurare a licitaţiei mari să se poată acoperi necesarul pentru a se face curăţenia în institut. Sălile de operaţie şi administrativul fac pate din obiectul de activitate al contractului de curăţenie. Am făcut curăţenia şi cu infirmiere şi cu forţe proprii”, a spus Straja, potrivit Mediafax.

Reacția lui Straja vine ca răspuns la investigația făcută de Euractiv.ro, care a arătat că firma Medical Cleaning (firma deţinută de omul de afaceri Dan Condrea, proprietarul Hexi Pharma) face curat de mai bine de o lună în institut, în urma unei negocieri fără anunţ public de participare care a fost deja anulată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

În ceea ce priveşte produsele de la Hexi Pharma folosite pentru dezinfectare, managerul institului a declarat că pentru dezinfecţia finală se folosesc produse de la altă firmă.

„Produsele Hexi Pharma se folosesc pentru suprafeţe mari … Saloane, coridoare, săli de mese, compartimente unde sunt pacienţi, dar nu au fost probleme”, a mai spus medicul Straja.

Urmărește-ne pe Google News