Curtea de Apel Bucureşti a decis instituirea de măsuri asiguratorii pentru o parte din bunurile lui Dan Voiculescu. Instanţa a extins sechestrul asigurător pe mai multe bunuri ale lui Dan Voiculescu şi ale celorlalte persoane acuzate în această cauză. De asemenea, CAB a stabilit ca noul termen în acest proces să fie data de 7 iulie.
Instanţa a stabilit să fie extins sechestrul asigurător în cazul mai multor acţiuni şi terenuri pe care Dan Voiculescu le donase fiicelor lui, Corina şi Camelia Voiculescu. Astfel, a fost pus sechestru asigurător pe 36 de hectare de teren din strada Gârlei, pe două seturi de peste 5.000 de acţiuni de la Grivco, unul donat Corinei Voiculescu şi celălalt Cameliei Voiculescu, precum şi pe două seturi de 9,9 milioane de acţiuni, în valoare de aproximativ două milioane de lei, de la Compania de Cercetări Aplicate şi Investigative.
De asemenea, completul de judecată format din Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, care judecă de marţi dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a extins sechestrul asigurător şi pe mai multe bunuri ale celorlalte persoane acuzate în această cauză.
În dosarul lui Dan Voiculescu este judecat şi cunoscutul doctor Gheorghe Mencinicopschi (foto), cel care conducea ICA la momentul privatizării frauduloase în favoarea fostului senator. La finalul şedinţei de judecată, profesorul era extrem de speriat. „Data viitoare ar trebui să venim cu bocceluţa pregătită pentru puşcărie?”, l-a întrebat doctorul pe unul dintre avocaţi, care l-a liniştit spunându-i că nu este cazul să se agite.
Pe 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani, în privinţa privatizării ilegale a ICA. Instanţa a constatat că a fost împlinit termenul de prescripţie specială şi a dispus încetarea procesului penal pentru cealaltă infracţiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de către procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro