”Nu se va vorbi la acest CEx de remaniere. Se va face o evaluare a fiecărui ministru în funcție de programul de guvernare. Nu am făcut încă… deci nu putem vorbi de o remaniere. O evaluare totală va urma. Se va face evaluarea în cadrul coaliției. Suntem un Guvern politic. Începând de luna aceasta vom face evaluarea”, a declarat Viorica Dăncilă, precizând că nu s-a discutat în PSD despre eventuale schimbări în Executiv.

Premierul a fost întrebat dacă are nemulțumiri legate de unii miniștri din Cabinet.

”Acest lucru pot să-l spun în urma evaluării pe care o fac, comparativ cu sarcinile îndeplinite din programul de guvernare. Până nu văd această foaie de parcurs a fiecărui ministru, dacă a fost îndeplinită, nu pot să fac anumite precizări”, a răspuns Dăncilă.

Ea a ținut să menționeze că, chiar dacă vor fi schimbări în guvern, vor avea grijă ca fiecare să fie pregătit pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit șefei Executivului, PSD-ALDE respectă programul de guvernare și consideră că acest lucru ”este observat și de organismele internaționale”.

 

Social-democrații au transmis declarații de susținere pentru Dragnea și pentru premierul Viorica Dăncilă, înainte de CExN.

”A condus magistral campaniile din anul 2016, cu siguranță va face la fel în 2019”, a transmis liderul PSD Constanţa, Felix Stroe în cadrul Școlii de vară a femeilor din PSD.

Și șefa femeilor social-democrate, Rovana Plumb a dat asigurări că Viorica Dăncilă își va încheia mandatul de premier, la termen, în 2020, iar europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu a cerut un armistiţiu pe perioada mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE.

Citește și: Dosar „Tigrul de platan”. „Insecta şi-a dezvoltat abilitatea de a suge sânge uman” dezvăluie medicii din Franţa   

Urmărește-ne pe Google News