„Am hotărât ca marţi, 8 mai, la ora 10,00, să avem împreună cu ministrul Muncii, ministrul Sănătăţii, ministrul de Finanţe o întâlnire cu reprezentanţii federaţiei sindicale din sănătate pentru a vedea nemulţumirile acestora şi să vedem ce soluţii putem găsi pentru problemele pe care le ridică”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Totodată, premierul a precizat că ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, i-a prezentat propunerile formulate de reprezentanţii federaţiei sindicale din sănătate.

„Am avut întâlniri cu managerii de spitale. Am format un grup de lucru, în care am avut manageri de la spitale din subordinea Ministerului Sănătăţii, din subordinea Consiliilor judeţene şi Consiliilor locale, dar şi reprezentanţi ai spitalelor monospecialitate. În urma întâlnirii pe care a avut-o, doamna ministru Sorina Pintea cu reprezentanţii federaţiei sindicale din sănătate am văzut propunerile formulate de aceştia”, a mai afirmat Dăncilă.

Fiindcă nu s-a ajuns la nicio concluzie cu reprezentanţii Guvernului în urma protestului de la sfârșitul lunii aprilie, la care au participat aproape 10.000 de angajaţi din sistemul sanitar, liderii Sanitas prefigurează o nouă grevă generală în Sănătate.

Infirmierele, brancardieri şi alţi angajaţi din sistemul sanitar românesc ar putea înceta activitatea din data de 11 mai, nemulţumiţi de plafonarea sporurilor.

Federația Sanitas a început, pe 26 aprilie, acțiunile de protest, cu un miting în Piața Victoriei, la care au participat aproximativ 10.000 de oameni. În București au venit angajați din mai multe județe ale țării, pentru a-și arăta nemulțumirea  față de modul în care decurg negocierile la Guvern și acuză Executivul că vrea să-i excludă de la masa tratativelor.

Citește și: Psihologul Libertatea, despre crima de la Baia Mare. “Avem de-a face cu o regresie psiho-afectivă la stadiul de animal”

Urmărește-ne pe Google News