Anunțul precede o conferință care va avea loc joi la Copenhaga, când miniștrii britanici, danezi și ucraineni ai Apărării vor discuta despre sprijinul pe termen lung pentru Ucraina, inclusiv despre instruirea militară, deminarea teritoriului ucrainean și furnizarea de armament.

„Danemarca va sprijini proiectul de instruire condus de Marea Britanie cu 130 de soldați danezi și, în același timp, se va oferi să instruiască soldați ucraineni în Danemarca”, a transmis Ministerul Apărării de la Copenhaga, într-un comunicat de presă.

Instructorii vor asigura antrenamentul militar de bază, inclusiv pentru luptă urbană și operațiuni tactice, pentru soldații ucraineni fără experiență militară sau care au primit o instruire limitată, a declarat ministrul apărării, Morten Bodskov, pentru ziarul Jyllands-Posten.

Danemarca a contribuit atât la misiunile de instruire britanice, cât și canadiene în Ucraina din 2015 și a oferit arme și sprijin în domeniul securității cibernetice Ucrainei de când Rusia și-a început invazia în țara vecină, în luna februarie, a precizat ministerul danez.

Foto: EPA

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News