Aproape 15 elevi studiază în clasa a V-a sau a VI-a, la o şcoală cu program spe­­­cial din Ploieşti, judeţul Prahova. Cel mai „mic” elev are 15 ani, iar cel mai ma­re, 35 de ani. Viaţa grea sau te­ri­bi­lismul i-a ţinut departe de băncile şco­lii, însă sunt hotărâţi să nu mai re­nun­ţe atât de uşor. Tinerii au în­văţat din greşelile lor, iar acum nu-şi doresc decât să meargă la şcoală.

Daniel (23 de ani) a fugit de acasă din Neamţ, iar în ul­ti­mii ani a muncit pe unde a a­pucat. Valentina (20 de ani) îşi aminteşte, plân­gând, de bătăile pe care le primea de la mama şi de la sora ei, ca­re au transformat-o într-o sclavă. „Şi a­cum tremur când îmi amin­tesc cum mă bă­tea mama. M-am des­prins de acea familie, iar acum sunt un om nou”, spu­ne fata.

Luminiţa (21 de ani) a fost nevoită muncească de mică pentru a su­pra­vieţui, apoi multă vreme a stat pe străzi, du­pă ce au alungat-o părinţii. Acum, vrea să recupereze timpul pierdut şi, în primul rând, s-a apucat de şcoală.

Alexandru (16 ani) provine dintr-o familie de zidari cu mulţi copii. Puştiul vrea numai o diplomă, care să-i permită să lucreze undeva şi apoi să aibă familia lui.

Mihai (19 ani) şi Aurel (17 ani) sunt prieteni ne­des­păr­ţiţi de doi ani. Părăsit de la vârsta de doi ani de părinţi, Mihai a stat pe străzi. A cerşit o vreme, iar când s-a mărit, a lucrat la o tâmplărie. La şcoală n-a ajuns, pentru că nu avea cu ce. Prietenul lui, însă, a fost condus de anturaj. Părinţii au vrut să-l ţină în şcoală, dar „amicii” au fost mai pu­ternici.

 
 

Urmărește-ne pe Google News