Din anunțul publicat pe site-ul Ministerului Public reiese că Daniel Horodniceanu a fost delegat în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, până pe data de 19 noiembrie 2018, notează Mediafax.ro.
Mandatul lui Daniel Horodniceanu la conducerea DIICOT expiră sâmbătă, 19 mai.
Delegarea a fost făcută întrucât procurorul Felix Bănilă, care a fost propus de Tudorel Toader, ministrul Justiției pentru funcția de procuror-șef al DIICOT; urmează să fie intervievat de CSM pe 5 iunie.
Felix Bănilă a menționat în proiectul de management că procurorul-șef al DIICOT trebuie să fie și un bun psiholog.
„Pentru a fi eficient în îndeplinirea atribuţiilor sale, procurorul şef al DIICOT este necesar să fie şi un bun psiholog, a se cunoaşte în primul rând pe sine, a-şi cunoaşte limitele , calităţşiloe şi defectele, a fi stăpân pe sine, a fi un fin diplomat şi bun comunicator pentru a putea organiza/reorganiza şi distribui personalul în scopul îndeplinirii obiectivelor, eficienţă şi performanţă. (…) În ceea ce priveşte DIICOT, obiectivele pe termen mediu şi cele pe termen lung ale acestei instituţii trebuie să se armonizeze cu ceea ce Mecanismul de Cooperare şi Verificare defineşte a fi un act de justiţie performant şi cu respectarea unor înalte standarde de etică şi profesionalism”, se arată în proiectul de management al lui Felix Bănilă, publicat pe site-ul CSM.
Procurorul a afirmat că unul dintre obiectivele pe termen lung vizează alinierea la normele raportului MCV.
Citește și ANALIZĂ/ Plângerea lui Orban a băgat PSD în criză. Care este adevărata miză pentru Guvern