„Maya the Mouse”, o carte despre toleranță

Personajul principal al cărții scrise de Daniel Kearvell este șoricelul Maya, care se diferențiază de ceilalți printr-un semn pe spate. Autorul spune că mesajul central al cărții este acela că „diferențele și diversitatea sunt ceea ce ne fac speciali și puternici”. Autorul le-a citit povestea copiilor de la Școala Gimnazială Nr.1 ,Sfinții Voievozi din București. Britanicul, șef al unei importante multinaționale, consideră că altfel de mesaje trebuie explicate pe înțelesul celor mici.

Cred că acesta este cel mai important mesaj al cărții. Călătorind prin toată lumea, ne-a făcut să înțelegem că oamenii sunt la fel peste tot şi că oamenii ar trebui să fie toleranți. Diferențele ar trebui să ne întărească, la fel ca Maya șoricelul”, ne-a declarat Daniel Kearvell

Daniel Kearvell, autorul cărţii

Cartea este dedicată copiilor cu vârste între cinci şi zece. Banii obținuți vor ajunge la o fundație umanitară din Suceava. Organizația non-guvernamentală Te Aud România se ocupă de îmbunatățirea condițiilor de trai pentru copiii din zonele defavorizate.„Ne dorim să oferim acestor copii șansa de a reuși în plan social, spiritual și financiar, ajutându-i să înțeleagă și să aprecieze tot ceea ce viața le oferă, dându-le șansa de a se bucura de lucruri care celor mai mulți dintre noi li se par obișnuite”, spun reprezentanții ONG-ului pe siteul oficial.

Foto: Adrian Manolache

„În primul rând, scopul acestei cărţi este să strângem nişte bani pentru acțiuni de caritate. Este vorba despre o fundație din Suceava care are grijă de copiii dezavantajați. În al doilea rând, cum se spune în limba română, vreau să las ceva fiicei mele. Vreau să las o impresie pozitivă în comunitate. Asta e un lucru foarte important. Suntem foarte norocoși pentru că avem viată pe care o avem şi cred că este o oportunitate bună să facem ceva pentru cei care nu sunt atât de norocoși”, spune Daniel Kearvell, autorul cărţii

Foto: Adrian Manolache

România, dragoste la prima vedere

Daniel Kearvell a locuit până acum în cinci ţări. A încercat să învețe din fiecare cultură câte ceva. Asta a făcut şi în cei cinci ani de când este în România.

„Eu sunt în România de peste cinci ani. Nu am ştiut la ce să ne aşteptăm, România este o ţară foarte frumoasă, cu oameni foarte amabili. Vreau să spun că oamenii sunt foarte profesioniști. Îmi place mâncare românească, în special ciorba de perișoare şi papanașii. Călătorim peste tot în România şi, în opinia mea, oamenii sunt foarte europeni. Vorbesc foarte bine o limbă străină, în special engleză”, povestește britanicul, în limba română.

Soţia lui Daniel este rusoaică. Pentru ea a învățat şi ruseşte. Omul de afaceri consideră că este foarte important să poți comunica în limba celui căruia i te adresezi, mai ales atunci când  locuiești pentru mai mult timp într-o țara nouă. Fiicele sale, de cinci şi şapte ani, cunosc la fel de bine România. Au vizitat aproape toate regiunile ţării.

FOTO: Adrian Manolache

Citește și:

VIDEO/Părintele Pavel, călugărul medic care împarte pașii vieții între mănăstire și pacienți. ”Dumnezeu a insistat să merg pe această cale”

 
 

Urmărește-ne pe Google News