Pe o strada ingusta in care abia poti intra cu autoturismul, situata la periferia orasului Wiesbaden, un bucurestean, Daniel Dreptu, de 38 de ani, si-a deschis in urma cu 3 ani unul dintre cele mai cautate restaurante cu specific romanesc din aceasta parte a Germaniei de Vest.
Restaurantul romanesc al lui Daniel este cunoscut de aproape toti locuitorii din Wiesbaden, oras situat la aproximativ 15 kilometri de aeroportul international din Frankfurt am Maine. In special, romanii care s-au stabilit sau au venit la munca in aceasta zona din Germania, dar si nemtii care sunt stabiliti in imprejurimi sunt clienti fideli ai restaurantului ‘Zum Treppenwirt’ sau, in traducere romaneasca, ‘Restaurantul din capatul scarilor’. Afacerea s-a dovedit inca din prima zi extrem de profitabila, datorita retetelor de mici si sarmalute in foi de vita ale lui Daniel.
Daniel Dreptu a venit la munca in Germania, in 1990. In tara a lucrat ca bucatar la Hotel Bucuresti, dar visul lui era sa aiba propria afacere, un restaurant cu specific romanesc. S-a gandit ca daca va reusi sa lucreze in strainatate va putea strange bani pentru a-si indeplini visul.
‘Nemtii se dau in vant dupa ciorbele de perisoare si de burta. Dupa 15 ani de munca grea, am reusit sa strang si bani pentru a-mi deschide restaurantul’, ne-a declarat Daniel.
Daniel Dreptu
Varsta: 38 de ani
Locul nasterii: Bucuresti
Data cand a parasit Romania: 1990
Domiciliul actual: Wiesbaden