Anchetatorii DNA susțin că „în perioada în care a ocupat funcții publice (2008-2019), inculpatul Tudorache Daniel ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite”, adică aproximativ o mie de euro pe lună.
Iar pentru a ascunde originea banilor, „presupus obținuți nelegal”, fostul primar al sectorului 1 din București ar fi interpus două persoane, fosta soție și menajera. Astfel, spune DNA, Daniel Tudorache ar fi depus sume de bani în conturile femeilor și ar fi cumpărat proprietăți și bunuri valoroase pe numele fostei soții.
Totodată, au mai fost trimiși în judecată de DNA și fosta lui soție, „pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la spălarea banilor”, dar și „o persoană fizică din anturajul primarului” acuzată de „săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență”.
DNA a precizat că au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor bunuri aparținând lui Daniel Tudorache și soției acestuia, adică 258 de bijuterii cu o valoare de 9.784.295 de lei, dar și sumele de 11.210 euro și 4.235 USD.
Denumit „Dosarul diamantelor”, acesta a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii.
Pus sub control judiciar de DNA în noiembrie 2020, Daniel Tudorache a anunțat atunci că se suspendă din PSD, ca să nu afecteze imaginea partidului, înaintea alegerilor parlamentare care urmau să aibă loc pe 6 decembrie 2020.