Curtea de Apel Craiova a menținut decizia din prima instanță de confiscare de la Darius Vâlcov a sumei de 4.296.270 de lei.
„În baza art. 421 pct. 2 lit. a Codul de procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, împotriva sentinței penale nr. 309 din 21.07.2020 pronunțată de Tribunalul Dolj, în dosarul nr. 43049/3/2015. Desființează hotărârea instanţei de fond în parte, sub aspectul laturii penale şi, rejudecând: În temeiul art. 396 alin. 6 Codul de procedură penală, raportat la art. 16 lit. f Codul de procedură penală, dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Vâlcov Darius Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (…) şi trafic de influenţă (…)”, se arată în minuta instanței.
În iulie 2020, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe Darius Vâlcov, în calitate de fost primar al Slatinei, la 6 ani și jumătate de închisoare într-un dosar de corupție. Acesta a fost acuzat de DNA că ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu primăria.
Potrivit Europa Liberă, Darius Vâlcov e stabilit în Italia, care a devenit o destinație preferată de condamnații români. Condamnat la 8 ani închisoare, pe fond, în dosarul „Tablourilor”, Vâlcov s-a stabilit în Italia și la procesul din România își trimite avocatul, scrie Europa Liberă.
Potrivit sursei citate, Vâlcov este acuzat de trafic de influență și spălare de bani după ce a cerut unei firme 20% din valoarea unor lucrări publice cu primăria. El are sub sechestru 3 lingouri de aur, 172 de tablouri și aproximativ 400.000 de euro.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Mirciulica • 15.03.2023, 18:31
de aceea sunt si oameni care, chiar daca a aparut prescriere, solicita in mod expres continuarea si finalizarea procesului pentru a putea demonstra ca nu sunt vinovati. cu o astfel de justitie care constient, ii albeste pe marii infractori, care astfel ajung sa spuna ca nici usturoi nu au mancat nici gura nu le miroase, ce incredere poti sa ai ? in ea si intr-un stat care isi protejeaza politicienii cu dosare penale cat o biblioteca la dna ?
Mirciulica • 15.03.2023, 18:26
logic, moral si de bun simt, ar fi ca prescrierea sa se ia in calcul doar pentru perioada scursa de la data comiterii faptei pana la data descoperirii sau a inceperii urmaririi penale. odata atinse aceste stadii, nu se mai poate discuta de prescriere, chiar daca cercetarea penala sau judecata in instanta se lungeste oricat, tu, sistem de justitie devenind raspunzator si de timpul in care dai sentinta finala. daca tu madam justitie calculezi prescrierea si pentru perioada in care dosarul se cerceteaza si se judeca in instanta, atunci inseamna ca iti faci jocurile in complicitate cu infractorul, activezi si pledezi pentru protejarea infractorilor si dezvoltarea marii infractionalitati, lungind procesul de judecata atat cat iti convine, de coniventa cu infractorul. cand escrocul escrocilor fura cateva milioane de euro si tu, sistem de justitie il prescrii, deja te vad ca atunci cand sunt la volan si tu esti undeva la marginea orasului, penduland de-a lungul soselei de centura, asteptand sa-ti cada un client barosan. mai mult decat atat, asa cum rezulta din dosarul de cercetare penala, fapta este comisa dar infractorul nu mai este judecat. de ce ? prin prescriere, hotul nu va mai fi condamnat dar , iarasi incerc sa privesc moral lucrurile, el ar trebui insa judecat pentru a stabili daca intradevar este vinova fapta este cea mentionata in dosarul de cercetare urmand a se comunica o sentinta legala dar care nu se aplica.