- Polițiștii și procurorii nu s-au gândit nici măcar să transcrie convorbirile de la 112 ale Alexandrei, cu indicațiile ei, așa că și-au transmis verbal informațiile de la fată, cum a înțeles fiecare!
Rapoartele care se întocmesc în aceste zile la MAI conțin informații încă necunoscute publicului.
Despre una dintre ele a vorbit Dumitru Coarnă, liderul sindical al polițiștilor, care a postat o scrisoare prin care îl acuză pe actualul șef al IGPR, Florian Dragnea, că a comunicat separat cu Nicolae Alexe, șeful operațiunilor de căutare a Alexandrei.
Dragnea, nici o legătură de rudenie cu fostul lider PSD, ar fi fost poarta de intrare în MAI a informațiilor false furnizate de către Alexe, care ar fi prezentat cazul dispariției Alexandrei drept ”o plecare voluntară”, potrivit lui Coarnă. Și din acest motiv, mobilizarea a fost deficitară.
Un alt aspect unde MAI s-a păcălit a fost atacul la STS, dat chiar în primele ore de după tragedie. Tot pe baza informațiilor pe axa Alexe – Dragnea, poliția a susținut că STS a furnizat cele trei adrese greșite ale perchezițiilor eșuate.
După publicarea mesajelor dintre comisarul Alexe și șeful grupării Rădoi, de către Libertatea, responsabilii din MAI au început să analizeze mișcările din acea zi făcute de poliție.
Una dintre descoperiri este stupefiantă.
Alexandra rostește cuvântul Bold de trei ori, în două convorbiri separate. Bold este numele unui cartier din orașul Caracal. Singura intersecție a zonei Bold cu arealul STS este chiar la capătul străzii Craiovei, foarte aproape de locul unde era casa lui Gheorghe Dincă.
Momentele în care Alexandra spune “Bold”:
- „Da, atunci când m-am uitat prima dată, dar acum nu știu, cred că sunt în Bold sau ceva, nu știu”
- „Nu știu exact, am trecut pe lângă dig, dar acum cred că sunt în Bold, că altundeva nu putea să fie”
- „Unde? / În Bold”.
STS a furnizat, într-adevăr, o arie largă de căutare, căci acestea sunt capabilitățile sale tehnice. Doar mașina de localizare a DOS a restrâns aria, dar abia seara.
Așa că singura soluție în momentul critic era o punere cap la cap a informațiilor. Dacă acel sector de cerc al STS era suprapus cu informația de la Alexandra, aceea că răpitorul a dus-o cu mașina ”pe lîngă dig” și ”în Bold”, rezultă o singură bucată a cartierului Bold pe care polițiștii ar fi trebuit să o verifice.
Mai clar, circa 40 de case de-o parte și de alta a drumului de la ieșirea din Caracal, pe strada Craiovei, unde locuiește Dincă.
Dacă ar fi pornit căutările pe stradă, venind dinspre oraș, poliția o depista pe Alexandra într-una dintre primele case. Dacă pornea de la celălalt cap, tot n-a fi durat mai mult de 20 de minute. Iar dacă bloca accesul pe stradă și în curți, știind deja că răpitorul e plecat, o descopereau pe fată fără nici un risc pentru ea.
Modul de operare al autorităților din ziua de 26 iulie rămâne în continuare în obscuritate. Împotriva regulilor, polițiștii au vorbit de două ori de pe propriul telefon mobil și nu există înregistrări a ceea ce le-a spus Alexandra.
Procurorul de caz a aflat abia la ora 21 ce a spus Alexandra la 112.
În plus, surse judiciare au confirmat azi pentru Libertatea că nu a existat o transcriere nici măcar a covorbirilor și indicațiilor date de fată la 112.
Oricine din echipa de investigatori dorea să afle ce s-a întîmplat trebuia să creadă ce-i spunea colegul sau să asculte mesajele audio, lucru mult mai incomod și consumator de timp!
”Transcrierea convorbirii la 112 s-a făcut pe 26 iulie. Până atunci, informația a fost transmisă verbal”, a sunat explicația, pentru ziar, a unuia dintre cei implicați în operațiunea de salvare.
Reporterul Libertatea Răzvan Luțac a fost în direct la emisiunea Adriana Nedelea LA FIX și a oferit mai multe detalii despre aceste noi dezvăluiri. Urmăriți VIDEO aici:
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro