Ligia Deca a arătat, duminică, într-o postare pe Facebook, că Ministerul Educaţiei stabileşte datele simulărilor naţionale din timp, dinainte de începerea anului şcolar, relatează News.ro.

„Stimaţi profesori şi părinţi, am ţinut cont de sugestiile dumneavoastră ca datele simulărilor pentru evaluarea naţională şi bacalaureat să fie publicate mai devreme. Prin urmare, ca noutate faţă de anii şcolari trecuţi, stabilim datele simulărilor naţionale înainte de începerea anului şcolar”, a transmis ministrul educaţiei.

Astfel, se propune ca probele să aibă loc în luna martie.

Potrivit propunerii de calendar, simularea evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a ar urma să înceapă în 17 martie, cu proba scrisă la limba şi literatura română, urmată, pe 18 martie, de proba scrisă la matematică. În 19 martie ar urma să se desfăşoară proba scrisă la limba şi literatura maternă. Rezultatele ar fi comunicate în 31 martie.

În ceea ce priveşte simularea examenului de bacalaureat, proba scrisă la limba şi literatura română ar urma să aibă loc în 24 martie, proba scrisă obligatorie a profilului – în 25 martie, proba scrisă la alegere a profilului şi specializării – în 26 martie, iar proba scrisă la Limba şi literatura maternă – în 27 martie. Rezultatele ar urma să fie anunţate în 8 aprilie.

„Pentru transparenţă şi posibilitatea de a ne oferi feedback, această propunere va fi lansată curând în consultare publică de către Ministerul Educaţiei, împreună cu propunerile de calendare pentru examenele naţionale”, a precizat Ligia Deca.

Urmărește-ne pe Google News