Le-a fost refuzata acordarea vizei de doua ori, nu voiau decat sa-si viziteze nepoatele, pe care nu le-au vazut niciodata. E vorba de Iustina si de Ioan Alb, bunicii din Romania ai gemenelor siameze Tatiana si Anastasia Dogaru din SUA. Acum, medicii americani insista pe langa autoritatile de la Bucuresti sa le acorde vize, intrucat nu se stie cat mai au fetele de trait.

„Viitorul lor este incert”

‘Va rugam sa acordati vize pentru Iustina si Ioan Alb, pentru a-si putea vedea nepoatele, ‘Vizita bunicilor ar reprezenta un suport moral  pentru parintii fetelor, ‘Familia Alb nu are de gand sa ramana in Statele Unite ale Americii, ‘Pentru orice detaliu, va rugam sa luati legatura cu noi, ‘Cazul fetitelor este unul extrem de rar, iar viitorul lor este incert. Asa suna mesajele transmise de spitalul Rainbow Babies&Childrens din Cleveland, Ohio, si de fundatia World Craniofacial, prin intermediul medicului Alan Cohen, care are grija de gemenele siameze Tatiana si Anastasia Dogaru, si al lui Sue Blackwood, vicepresedintele fundatiei, care le acorda acestora sprijin pentru cazare, masa, transport si asistenta medicala. ‘Tot ce speram e ca persoanele responsabile sa inteleaga. Medicii au spus ca starea lor se poate inrautati oricand, astfel ca le-am putea pierde pe Tatiana si pe Anastasia. Noi nu le-am vazut, nu le-am mangaiat sau sarutat vreodata, si totul de la o prostie, ne-a spus plangand Iustina Alb, bunica fetitelor.

Presedintele Kennedy a murit „in bratele” doctorului siamezelor

Oamenii care fac lobby pentru aducerea bunicilor siamezelor in SUA pentru o banala vizita sunt persoane cu notorietate peste Ocean.

Kenneth Salyer era medic rezident in 1963

Kenneth Salyer, 71 de ani, medicul care le-a adus pe Tatiana si pe Anastasia in America, este privit, datorita cazurilor complicate pe care le-a rezolvat, ca un adevarat erou. Putini stiu insa un episod destul de interesant din cariera doctorului, stabilit in orasul Dallas, din statul Texas. In ziua de 22 noiembrie 1963, Salyer se afla in camera de garda a Spitalului Parkland Memorial. La putin timp dupa ora 12.30, acesta avea sa traiasca o experienta, care urma sa-i marcheze in-treaga viata. Imediat dupa atentatul caruia i-a cazut victima, presedintele american John F. Kennedy era adus in stare critica la Departamentul Urgente al spitalului la care Salyer era rezident. In ancheta oficiala, medicul, care abia absolvise facultatea de medicina (n.r. – in 1962), declara: ‘Erau foarte multi doctori in incapere, iar starea lui era critica. Pe langa observatiile facute, Salyer chiar i-a pus o perfuzie cu sange in timpul manevrelor-standard de resuscitare. Inutil insa, intrucat Kennedy avea sa fie declarat mort, din cauza ranilor prin impuscare.

JFK, primul presedinte romano-catolic

John F. Kennedy (1917-1963) a fost cel de-al 35-lea si cel mai tanar presedinte ales al Statelor Unite, fiind primul de religie romano-catolica. A fost asasinat inainte de incheierea celui de-al treilea an al mandatului sau, la Dallas. John F. Kennedy a fost cel mai popular presedinte din istoria Statelor Unite ale Americii.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News