Arafat a precizat că în 6 localități din județele Gorj, Dolj și Mehedinți s-au înregistrat pagube după seism.

„Imediat am anunțat premierul, iar IGSU a început procedurile specifice, apoi s-a făcut o celulă, până ne-am asigurat că nu e nimic grav. S-au înregistrat efecte în 6 localități din Gorj, Dolj și Mehedinți, fiind peste 50 de apeluri la 112 privind fisuri sau elemente de construcție căzute.

Sunt imobile cu fisuri. Au fost semnalate 15 avarii la coșuri de fum de la blocuri din Târgu Jiu. În Dolj sunt elemente de construcție în pericol să cadă de pe clădirea poliției de frontieră din Calafat. Nu sunt efecte grave, nu sunt victime, ci doar persoane cu atacuri de panică. E normal să apară un moment de panică, fiind al doilea cutremur pentru a doua zi”, a precizat Arafat.

Potrivit lui Arafat, în UPU Gorj şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe Novaci s-au prezentat cinci persoane care au suferit atacuri de panică şi două care au fost uşor rănite de elemente de construcţie desprinse.

Unul dintre răniţi se afla în incinta Primăriei Târgu Jiu. Acesta are traumatisme cranio-cerebrale minore. Cealaltă persoană rănită are un traumatism dorso-lombar minor.

Pagube în județul Gorj

În judeţul Gorj au fost semnalate efecte în trei localităţi: Târgu Jiu, Arcani şi Bumbeşti Jiu, unde s-au fisurat imobile şi s-au desprins elemente de construcţie din imobile. Au fost identificate șapte case cu fisuri sau elemente de construcţie căzute, dintre care şase în Târgu Jiu și una în Arcani.

Arafat a precizat că acestea sunt pagubele semnalate până în ora 16:30.

Cutremul a produs pagube, de asemenea, la patru sedii de instituţii: Primăria Târgu Jiu, Prefectura Gorj, Direcţia de Evidenţa Populaţiei şi biserica din centrul oraşului, precum şi două spaţii comerciale.

Cinci blocuri de locuit au fost afectate: două din Târgu Jiu şi trei din Bumbeşti Jiu, blocurile de locuit urmând a fi evaluate de către experţi.

Pagube în județul Dolj

În judeţul Dolj, al doilea afectat de seismul de marţi după-amiază, la sediul Poliţiei de Frontieră din Calafat sunt elemente de construcţie în pericol să cadă de pe acoperiş.

Pagube în județul Mehedinți

În judeţul Mehedinţi, în Baia de Aramă, sunt elemente de construcţie în pericol să cadă de pe o clădire, iar la Drobeta-Turnu Severin, în pereţii unei case sociale a Primăriei au apărut fisuri.

Din acel imobil s-au evacuat 22 de persoane. La alte trei imobile au apărut fisuri, în Drobeta-Turnu Severin.

Cutremurul de marți, cu magnitudinea de 5,7, s-a produs la ora 15.16, în Gorj și a fost resimțit în mai multe orașe din Oltenia.

Între timp, au apărut primele imagini cu urmările cutremurului.

Urmărește-ne pe Google News