Fiul fostului lider conservator suferea de sindromul Ohtahara, o formă rară de epilepsie.

„Să crești copii este destul de greu, cu atât mai mult dacă ai un copil care are convulsii în fiecare zi, care trebuie hrănit printr-un tub și care trebuie îngrijit toată noaptea, precum și toată ziua, care intră și iese din spital”, a spus Cameron.

Ulterior, fostul premier britanic l-a descris pe fiul său drept un băiat „frumos și zâmbitor” de care avea mare grijă și pe care îl iubea.

„Marea binecuvântare de a avea primul copil”

„Tocmai devenisem deputat când s-a născut Ivan (n.red – fiul său). Îmi amintesc că m-am prezentat la dezbaterile din Camera Comunelor complet epuizat, pentru că fusesem la St Marys Paddington ( n. red – spital) toată noaptea.

Îmi amintesc de această mare binecuvântare de a avea primul copil. În ciuda tuturor problemelor pe care le-a avut cu convulsiile, paralizia cerebrală și toate celelalte – îmi amintesc încă de băiatul frumos și zâmbitor pe care îl țineam în poală și de care aveam grijă și pe care îl iubeam”, a spus David Cameron.

Fostul lider conservator, care a demisionat din funcția de premier după referendumul pentru Brexit din anul 2016, înainte de a ocupa funcția de ministru de externe în mandatul lui Rishi Sunak, a început de curând să activeze în cadrul unui proiect americano-britanic care intenționează să dezvolte 40 de noi tratamente pentru boli rare în următorii 10 ani.

Parteneriatul dintre Universitatea din Oxford și Institutul Harrington Discovery din Cleveland, Ohio, are drept scop reunirea mediului academic, a companiilor farmaceutice, a filantropilor, a spus Cameron. El va fi președintele consiliului consultativ al centrului.

„Avem trei copii fericiți și sănătoși”

Acesta a mărturisit pentru sursa citată că fiul său ar fi putut avea o viață „foarte diferită” dacă s-ar fi născut acum.

„Există mii de boli rare diferite, dar aproximativ 80% par să aibă o bază genetică. Au existat copii născuți cu acest tip de simptome (n.red – pe care fiul său le-a avut) care au fost identificate prin medicina genomică, care au primit tratamente și care le-au îmbunătățit starea”, a precizat el.

Totuși, David Cameron a precizat că se simte „norocos” că el și soția lui „și-au asumat riscul” de a mai avea alți copii după moartea lui Ivan. Aceștia au trei copii – două fete, Nancy și Florence, și un băiat, Arthur.

„Sunt norocos că ne-am asumat riscul. Avem trei copii fericiți și sănătoși”, a spus el.

Urmărește-ne pe Google News