Aplicaţia, care se accesează prin intermediul Google Maps, prezintă în timp real starea drumurilor şi a traficului din Capitală şi de pe autostrăzile de la noi. Astfel, după ce accesezi Google Maps, bifezi opţiunea ”Trafic” în widget-ul din partea superioară dreaptă a hărţii şi cauţi zona care te interesează. Apoi îţi vor apărea pe display-ul mobilului, pe tabletă sau pe ecranul calculatorului toate drumurile din perimetrul respective. Cele insemnate cu roşu şi bulinele care clipesc din loc în loc de-a lungul acestora arată că traficul este extrem de aglomerat, în timp ce străzile colorate în verde arată că traficul se desfăşoară foarte bine. Aşa că, dacă vrei să ajungi mai repede la destinaţie, allege-le pe acestea din urmă.
Acest serviciu e disponibil de mai multă vreme în Australia, Belgia, Brazilia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Israel, Italia, Japonia, Olanda, Noua Zeelandă, Puerto Rico, Rusia, Spania, Suedia, Taiwan și Marea Britanie, iar acum a fost extins pe mai multe drumuri. În plus, a devenit operaţional, de azi, în alte 7 ţări noi: Belarus, Estonia, Letonia, Mexic, Peru, România şi Africa de Sud. 
Pe lângă vizualizarea condiţiilor actuale de traffic, aplicaţia poate oferi și timpul estimat de călătorie. E posibil însă, ca la început să nu apară informaţii chiar de pe toate drumurile din ţară, însă cu timpul acestea vor fi îmbunătăţite, direct proporţional cu numărul de utilizatori care folosesc navigarea cu hărţi google sau hărţile Google pentru mobil.

Urmărește-ne pe Google News