În
cea de-a doua autobiografie a sa, miliardarul britanic detaliază
câteva dintre cazurile în care viața i-a fost pusă în pericol.

În 1972, a supraviețuit după ce barca de pescuit în care se afla s-a scufundat în largul Mexicului. Totul s-a întâmplat în luna de miere cu prima lui soție, Kristen. Branson spune că au decis să sară în apă și să înoate către țărm și au fost singurii care au reușit să se salveze.

Patru ani mai târziu, miliardarul povestește că a decolat din greșeală cu un avion microlight pe care nu știa să-l piloteze. A reușit totuși să aterizeze cu bine pe un câmp.

În 1980, a fost la un pas să cadă într-un defileu, după ce s-a lovit la un deget de la picior în timp ce se plimba pe insula Necker.

Steve Barron a reușit să mă salveze, trăgându-mă în sus, înainte de a cădea în ceea ce ar fi fost o moarte sigură, pe stâncile ascuțite de dedesubt.

Richard Branson:

În 1985, Virgin Atlantic Challenger 1, cu care încerca să traverseze Atlanticul, s-a scufundat însă el și restul membrilor echipajului au fost salvați din apele oceanului.

Următorul an a fost unul al experiențelor-limită pentru Branson. Inițial, s-a răsturnat cu mașina în care se afla cu familia lui pe un drum din Alpi, apoi, în prima încercare de a călători singur cu balonul cu aer cald, aparatul de zbor s-a prăbușit. Tot în 1986, când a sărit pentru prima dată cu parașuta, a tras un cablu greșit, însă a fost salvat în ultimul moment de instructor, în timp ce cădea în gol.

Un an mai târziu, a încercat să traverseze din nou Oceanul Atlantic la bordul unui balon cu aer cald, însă, la un moment dat, aparatul de zbor a început să urce spre cer în mod necontrolat, fără ca echipajul să știe ce să facă. În cele din urmă, copilotul a găsit o soluție ca readucă balonul la altitudinea potrivită, înainte ca acesta să facă implozie. Tot atunci, Branson și-a pierdut copilotul, care a sărit în ocean, iar el a rămas singur în balon, fiind salvat de un elicopter în zona Mării Nordului.

Nici nunta lui din 1989 nu a fost lipsită de incidente. Atunci și-a dorit ca el și soția lui, Joan, să apară la eveniment agățați de un elicopter, însă Branson a căzut din greșeală lângă o piscină și s-a accidentat la picioare.

Și în 1991 avut un incident în timpul unui zbor cu balonul cu aer cald. Atunci, balonul a luat foc la peste 9.000 de metri altitudine, însă echipajul a reușit să intervină la timp. Apoi, au rămas fără jumătate din combustibil și s-au prăbușit în zona arctică, la -50 de grade Celsius și la aproape 5.000 de kilometri de destinația stabilită, Los Angeles.

Zece ani mai târziu, Branson a evitat la limită să calce pe o linie de cale ferată încărcată cu peste 25.000 de volți.

Sir Richard Branson a fentat moartea, ultima oară, în 2016

Sărituri în gol la peste 50 de ani

Experiențele riscante au continuat în 2004 când, la 54 de ani, a decis să facă bungee jumping de pe cascada Victoria, în timpul emisiunii de televiziune „The Rebel Billionaire”. În timpul săriturii, s-a tăiat în zona capului.

După trei ani, în 2007, a sărit și de pe Palms Casino din Las Vegas, în timp ce afară bătea un vânt puternic. S-a izbit de clădiri și s-a rănit la picioare și la mâini.

Una dintre cele mai recente situații-limită a fost în 2016, când a scăpat cu viață dintr-un accident cu bicicleta în Virgin Gorda.

Bicicleta mea a dispărut peste stâncă, am scăpat cu un obraz lovit, tăieturi, vânătăi și un umăr rupt.

Richard Branson:

Duminică, 11 iulie, Vehiculul VSS Unity SpaceShipTwo, cu miliardarul britanic la bord, decolează din Spaceport America (New Mexico) la ora României 16.00. Transmisiunea în direct începe la ora 15.00, pe site-ul companiei, pe Twitter, YouTube și Facebook.

Foto: EPA

 
 

Urmărește-ne pe Google News