Potrivit motivării judecătorilor, Cristian Boureanu a petrecut suficient timp în detenție, durata arestului preventiv, de la 10 iunie și până la 19 iulie, fiind „rezonabilă şi suficientă”. Dacă măsură arestului preventiv ar fi menținută, „nu ar mai întruni caracterul proporţional cerut de legiuitor pentru legalitatea celei mai grele măsuri preventive”, se arată în motivarea judecătorilor, potrivit Digi 24.
Judecătorii au mai reținut faptul că fostul politician se află la prima abatere penală, iar până la conflictul din noaptea de 8 spre 9 iunie, a avut o conduită bună, așa cum rezultă din fișa de cazier judiciar atașată la dosar.
Magistrații mai menționează, în motivarea deciziei de eliberare din arest a lui Boureanu, că acesta este o persoană „instruită şi perfect integrată în societate şi singurul întreţinător al unei minore”. Totodată, judecătorii mai arată că, între timp, Cristian Boureanu și-a schimbat atitudinea sfidătoare față de polițiști.
În motivare se mai arată că „tulburarea socială dată de gravitatea faptei a fost diminuată şi, în consecinţă, necesitatea cercetării inculpatului în stare de arest preventiv nu se mai impune, scopul putând fi atins şi prin măsură preventivă a controlului judiciar”.
Judecătorii au mai apreciat faptul că Boureanu „a fost parlamentar în două mandate şi s-a bucurat de simpatia oamenilor”. În plus, fostul deputat are un copil minor, aflat în custodia sa, fiind unicul întreținător al minorului, se mai arată în motivarea judecătorilor.
Cristian Boureanu va ieși din Arestul Poliției Capitalei și va fi cercetat sub control judiciar.
Citește și: REPORTAJ/ Siguranța națională, apărată de un grăsuț și doi puricoși. Carvăn, vama-fantomă, o breșă frontalieră de 12 milioane de euro
A fost trimis în judecată pentru ultraj după ce a insultat şi lovit poliţişti
Fostul deputat Cristian Boureanu, aflat în arest de mai bine de o lună, a fost trimis în judecată pentru ultraj, respectiv pentru că a insultat şi lovit poliţişti, iar prietena sa, Laura Dincă, va da socoteală în fața instanței pentru că ar fi mințit când a fost audiată de procurori, ca să îl ajute.
Faptele de care este acuzat Boureanu au avut loc în 9 iunie, în jurul orei 01.30, după ce mașina în care se afla fostul deputat, pe scaunul din dreapta șoferului, a fost oprită de un echipaj de la Brigada Rutrieră a Capitalei pentru control în zona Piața Charles de Gaulle. Un polițist a cerut documentele de identitate, moment în care Boureanu a început să îl amenințe, apoi i-a prins degetele mâinii drepte la portiera maşinii, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămașa uniformei de serviciu și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală. (Vezi AICI filmul scandalului care a dus la arestarea lui Boureanu).
Pe filmul incidentului, făcut public de Brigada Rutieră a Capitalei, se vede cum Boureanu îi ameninţă pe poliţişti şi îl loveşte pe unul dintre ei, dar și că poliţistul căruia i-a prins mâna la portiera maşinii îi spune că este beat, îl ameninţă că îl „scoate” la ştiri şi că îi face dosar penal pentru ultraj şi vătămare corporală. În ultima parte a filmului, Boureanu îl lovește a doua oară pe polițist, iar acesta îi întoarcve lovitura, dându-i un pumn în faţă fostului deputat.
Boureanu a fost dus în 9 iunie la Spitalul de Urgență Floreasca, unde i-a fost pus diagnosticul de traumatism cranio-cerebral şi fractură de sinus maxilar.
Citește și: Se schimbă Codul rutier! Amenzi pentru cei care cumpără aceste mașini și nu anunță
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!