Reprezentantului președinției ruse spune că modificarea doctrinei nucleare are loc „pe fondul provocărilor şi ameninţărilor care vin din partea ţărilor din aşa-zisul Occident colectiv”.

De asemenea, Peskov a declarat că Rusia nu exclude posibilitatea ca Ucraina să folosească arme americane cu rază lungă de acţiune lungă pentru a ataca în adâncime teritoriul rus.

Kievul face apel la partenerii occidentali să îi permită să folosească armele livrate pentru a lovi Rusia. Solicitările s-au intensificat în contextul în care Rusia a întețit atacurile asupra infrastructurii ucrainene, precum și a zonelor cu blocuri de locuințe.

„Este evident că ucrainenii vor face aceasta. Noi luăm toate acestea în calcul”, a mai spus Peskov, conform RIA Novosti.

Viceministrul de externe Serghei Riabkov a declarat săptămâna trecută că Rusia își va revizui doctrina nucleară, invocând, la rândul lui, „acțiunile Occidentului în conflictul din Ucraina”.

Oficialul rus nu a explicat în ce va consta schimbarea acestei doctrine, care a fost stabilită în 2020, printr-un decret semnat de președintele Vladimir Putin și prevede posibilitatea ca Moscova să folosească armele nucleare în cazul unui atac nuclear lansat de un inamic sau dacă are loc un atac cu arme convenționale care amenință existența statului rus.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News