„Când le-am explicat factorilor noștri de decizie și ei s-au adresat interlocutorilor lor, au constatat că există o doză destul de mare de scepticism în privința asta”, a spus șeful spionajului SUA, la o conferință de securitate cibernetică de luni, 6 iunie.

„Trebuie să ieșiți și să împărtășiți cât de mult puteți și să vă asigurați că oamenii văd ceea ce vedeți voi, astfel încât să ne putem implica din nou și poate să aveți conversații mai productive despre cum să vă pregătiți pentru o potențială invazie rusă în Ucraina”, le-a spus în acest context liderul de la Casa Albă membrilor National Intelligence, potrivit declarațiilor lui Haines.

Avril Haines a adăugat și că SUA au dezvoltat în cele din urmă „mecanisme de partajare” cu aliații și partenerii lor, care pot fi folosite în viitor.

În perioada în care Rusia își trimitea trupele în apropierea graniței cu Ucraina, administrația Biden a declasificat și a transmis în mod selectiv informații despre acțiunile Moscovei, atât pentru organizațiile media, cât și pentru aliații săi.

Abordarea a fost menită să combată propaganda rusă la nivel global și să se asigure că partenerii și aliații americani împărtășesc o imagine unitară asupra evenimentelor.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

 
 

Urmărește-ne pe Google News