Regreta regina Elisabeta a II-a ar fi avut o formă de cancer osos în ultimii ei ani din viață, susține Boris Johnson în memoriile sale. Într-un extras din „Unleashed”, care urmează să fie publicat luna viitoare, fostul premier a spus că „știa de un an sau mai mult” că monarhul britanic „avea o formă de cancer osos”.

Este pentru prima dată când un politician britanic înalt vorbește despre posibila cauză a morții reginei Elisabeta a II-a, care, potrivit certificatului de deces, a decedat din cauza bătrâneții.

Reamintindu-și ultima întâlnire cu regina Elisabeta, Johnson a spus că „părea palidă și mai aplecată și avea vânătăi întunecate pe mâini și încheieturi, probabil din cauza picăturilor sau a injecțiilor”.

Dar, a spus el, starea de spirit a monarhului a fost „complet neafectată de boala ei și, din când în când, în conversația noastră, ea încă mai arăta acel zâmbet alb în frumusețea lui bruscă, ce ridică starea de spirit”.

A mai precizat că regretata regină a știut „toată vara că nu este bine, dar a fost hotărâtă să rămână și să-și facă datoria”.

Urmărește-ne pe Google News