Un nou studiu publicat de patru cercetători italieni arată că amoniacul emanat în timpul tăierii cărnii ar putea favoriza contagiunea, relatează publicația Iene. 

Conform cercetării publicate în revista Atmosphere, particulele de amoniac, având un PH alcalin, ar facilita transmiterea virusului.

Fabricile de carne fiind medii închise, cu temperaturi joase, devin un spațiu propice pentru ca virusul să treacă de la un muncitor la altul.

Frigul și umezeala scad imunitatea

Cercetătorii italieni susțin că există studii aprofundate pe alte familii de coronavirusuri care arată că acestea se comportă astfel în medii umede, reci și cu emisii alcaline. Însă pentru a da un verdict clar este nevoie de mai multe studii.

De altfel, zona din Italia unde sunt cele mai multe abatoare și emisii de amoniac este Câmpia Padana și tocmai această zonă a fost lovită de coronavirus aproape în totalitate, mai spune Iele.

Cert rămâne faptul că abatoare din toată lumea au fost lovite de coronavirus. În timp ce teoria potrivit căreia amoniacul are un rol în contagiune necesită o aprofundare, mai multe voci din domeniu spun că în privința temperaturilor scăzute din depozite sau abatoare nu există dubiu că ar favoriza existența virusului pe suprafețe. În plus, frigul scade și imunitatea muncitorilor.

Frigul din abatoare scade imunitatea muncitorilor

În acest moment, peste 200 de abatoare din Italia, Spania, Franța, Marea Britanie, Canada, Statele Unite, Olanda, Irlanda și Germania au devenit focare. 

Mulți români care lucrează în aceste companii s-au îmbolnăvit în ultimele luni, în special în Germania și Olanda. 

Ultimul focar din Italia, de exemplu, a fost înregistrat în Napoli, în luna septembrie, când 20 de muncitori ai unei firme de prelucrare a cărnii au fost testați și rezultatele au ieșit pozitive. Au mai fost afectate măcelării din Barese și Mantovano.

Urmărește-ne pe Google News