Deşi lipsa somnului este asociată cu o activitate cerebrală mai lentă şi cu o sănătate fizică şi mentală slabă, persoanele care au în ADN-ul lor această mutaţie genetică nu au parte de aceste probleme. Ele sunt active pe tot parcursul zilei şi au o stare de spirit elevată.

Cercetătorii speră ca descoperirea acestei gene să-i ajute la o mai bună înţelegere a biologiei umane şi, eventual, la producerea unor medicamente care i-ar putea ajuta pe oameni să stea treji mai mult timp pe parcursul unei zile, fără să le afecteze sănătatea.

„Nici o altă genă care este în legătură directă cu numărul orelor de somn nu a mai fost descoperită până acum la oameni, deşi se cunosc câteva din regnul animal”, au declarat oamenii de ştiinţă.

Cazul care le-a atras atenţia a fost cel al unei familii în care mama şi fiica sa dormeau în jur de  şase ore şi un sfert în fiecare noapte fără a fi afectate de aşa-zisa lipsă de odihnă. Totuşi, ceilalţi membri ai familiei au nevoie de cel puţin opt ore de somn pe noapte.

 
 

Urmărește-ne pe Google News