Au fost nepregătiţi

Reprezentanţii sindicatelor din învăţământ rămân la părerea că măsura introducerii clasei zero a fost luată pripit. “Noi am spus în repetate rânduri că sistemul nu e pregătit pentru implementarea clasei pregătitoare. Resursa umană nu e suficientă şi nici nu s-a investit suficient în elaborarea programei didactice. Nimeni nu contestă necesitatea introducerii copiilor de şase ani în sistemul obligatoriu, însă totul s-a făcut pompieristic şi acum începem să vedem efectele”, a declarat ieri pentru Libertatea Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret.

Ce acte trebuie prezentate la înscrierea la şcoală

Părinţii care vor să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare sau în clasa I trebuie să prezinte următoarele documente: cerere tip (pe care o primesc de la secretariat); cerere scrisă pentru înscrierea în clasa pregătitoare sau clasa I; certificatul de naştere al copilului (copie xerox în două exemplare); cartea de identitate a ambilor părinţi (copie în două exemplare); adeverinţă medicală cu avizul “Apt pentru şcoală” de la medicul de familie în original, adeverinţă de la grădiniţă cu confirmarea că “frecventează grupa mare, pregătitoare” (pentru clasa I), iar fişa medicală se va preda la şcoală după ce va fi eliberată de grădiniţă. Data până la care se pot face înscrieri este 16 martie.

Deputaţii PDL cer demisii

“Este evident că cineva nu şi-a făcut treaba cum trebuie. Există proceduri alternative care puteau să asigure funcţionarea sistemului. Serverul a căzut din cauza unei suprasolicitări electrice”, a declarat ieri deputatul PDL Cătălin Croitoru (foto). Aleşii democrat-liberali din Comisia de educaţie a Camerei Deputaţilor solicită demiterea celor care au provocat haosul de ieri de la înscrierea în grupa pregătitoare şi în clasa I.

Anchetă internă la MEC

Ministrul educaţiei şi cercetării Cătălin Baba (foto) a anunţat ieri că va fi declanşată o anchetă internă privind întreruperea procedurii de înscriere în clasa pregătitoare şi în clasa I. Totodată, el a precizat că au fost luate măsuri pentru a nu mai exista probleme la înscrieri. Ministrul a declarat că, în urma anchetei, sigur vor exista măsuri administrative, dar a arătat că nu poate afirma dacă vor fi demiteri.

«Unii părinţi au dormit în maşini ca să fie primii»

“Unii părinţi au mers cu noaptea în cap la şcoli, ba chiar au dormit în maşini ca să fie primii la înscrierea celor mici în clasa pregătitoare sau în clasa întâi. Ce s-a întâmplat astăzi (n.r. – ieri) e o absurditate greu de imaginat!
Dacă susţin că le-a picat serverul, atunci trebuia să existe un al doilea, de rezervă. În plus, ministerul nu ne-a consultat niciodată pe noi, părinţii, în legătură cu introducerea clasei zero”, ne-a declarat Mihaela Gună (foto), preşedinta Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.
 

Urmărește-ne pe Google News