Violeta Alexandru spune că, dacă s-ar lua o astfel de măsură, ar fi afectați atât părinții, cât și angajatorii acestora, care au nevoie de forță de muncă.

“Revenirea copiilor la școală este importantă. La fel și a părinților la serviciu. Absența lor de la serviciu pe o durată lungă îi afectează în mod direct, în primul rând, pe dânșii pentru că vor avea de recuperat ulterior revenirii la muncă și, în al doilea rând, pe angajatori – oameni care au nevoie de ei pentru continuarea în bune condiții a activității societății/instituției”, a precizat Violeta Alexandru pentru Edupedu.ro.

“Înțeleg bine îngrijorarea părinților, a cadrelor didactice, a reprezentanților autorităților publice locale și, într-adevăr, trebuie să se ia toate măsurile de protecție.

Trebuie să discutăm constant cu cei mici, pentru a le reaminti despre cât este de important să fie atenți și să urmeze regulile de protecție împotriva răspândirii COVID. Toate aceste lucruri trebuie făcute constant”, a mai precizat ministrul muncii.

Declarația vine în contextul în care mulți părinți au trimis o serie de mesaje redacției pentru a semnala faptul că deși școlile au decis ca elevii de până la 12 ani să învețe în sistem online sau hibrid, prevederile OUG 147/2020, prin care se acordă zile libere și plata unei indemnizații, nu se pot aplica decât dacă există cazuri de infectare în acea școală, iar decizia vine de la DSP, după o anchetă epidemiologică.

“Pentru noul an școlar, se vor acorda, prin OUG nr. 147/2020, zile libere plătite unuia dintre părinți pentru supravegherea copilului/copiilor atunci când, în baza anchetei epidemiologice a Direcției de Sănătate Publică din județ/municipiul București, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență decide suspendarea prezenței fizice, cursurile urmând a se desfășura în format online”, a mai precizat Violeta Alexandru.

FOTO: Hepta

 
 

Urmărește-ne pe Google News