Charles Gerba, profesor de microbiologie, și Kelly Reynolds, profesor de protecție a mediului, au dezvăluit realele riscuri ale utilizării telefonului mobil la toaletă. Profesorul Gerba afirmă că “băile sunt acoperite cu germeni patogeni și bacterii enterice (din tractul intestinal), în mare parte, din materii fecale.”
Studiile anterioare au arătat că suprafețele cele mai contaminate dintr-o toaletă sunt mânerele ușilor, robinetele și podeaua. Ce este cu adevărat șocant e faptul că 1 din 4 poșete examinate au avut reziduuri de materii fecale pe suprafața lor, întrucât acestea fuseseră așezate pe podea.
Se pare că nici spălarea mânilor nu garantează dezinfecția totală, întrucât orice obiect atins ulterior este contaminat cu materii fecale și urină.
Mai mult decât atât, cantitatea de particule lichide și solide eliberate crește de fiecare dată când este trasă apa. Prin urmare, până și suportul pentru hârtie igienică, pe care majoritatea își ține telefoanele, este acoperit de germeni și bacterii.
Experții au îndrăznit să meargă mai departe, declarând chiar că aceste focare de microbi pot fi cauza unor infecții cu E.coli, Salmonella, Shigella, Hepatită A, boli de stomac și infecții respiratorii.
Principala problemă în acest sens este faptul că rareori ne dezinfectăm telefoanele, așa că germenii sunt tranferați pe întregul nostru corp.
Un studiu întreprins la Universitatea din Arizona a arătat că 9 din 10 telefoane pot transmite un microb ce cauzează diverse boli, iar 16% dintre acestea au reziduuri de materii fecale.
Sursă foto: hepta.ro.