DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

De ce persistă „plicul” la 5 ani după ce au crescut salariile medicilor. „Orice proces social de vindecare, mai ales după o boală de 40 de ani, cere timp”

« Înapoi la articol

Comentarii (10)

andrei.v.c   •   01.02.2023, 04:43

De ce persista? Romanii până acum o generație, maxim doua erau în proporție foarte mare țărani cu foarte puține clase. Semizeii din sate erau preoții și medicii. Chiar daca au fost mutați la orașe s-a văzut că tot țărani au rămas și tot au avut comportament de țărani mult timp. Medicii în continuare sunt văzuți ca niste super oameni care indiferent cat greșesc sunt văzuți super wow datorita condiționării societății. Medicii buni sau care nu sunt leneși pleacă imediat după, și nu pentru bani, dar sa nu fie bătaia de joc a unui manager de spital pus politic sau a altor medici mai bătrâni cu funcție care îi pot termina profesional daca nu li se da buna ziua într-un fel anume sau daca li se comentează.

gheorghe_2   •   31.01.2023, 21:49

Văd că sunt o grămadă de specialiști care își dau cu părerea de ce iau medicii șpagă și de ce le oferă pacienții. Din ce citesc, explicațiile sunt care mai de care mai sofisticate, așa cum ar trebui să fie toate cele care privesc tărâmul înalt al moralei. Acum, sper că pot să spun și eu ce am observat, din lumea muritorilor de rând. În primul rând: de ce iau? Păi, pentru că rentează! Lumea nici măcar nu-și imaginează despre ce sume vorbim, se uită la amărâții ăia de 50 de lei luați de doctorița de la Suceava, apoi la salariul ei de 5000 de euro și se întreabă: ce i-o fi trebuit? A luat 50 de lei de la unul, o dată. De la toți, într-o lună? Dacă socotim, vedem că salariul e chiar mic. Despre ce sume vorbim, in general? Să spun despre cazul unei asistente, de la un spital amărât din provincie: ca să se angajeze, s-a împrumutat 10.000 euro, ca să dea șpagă directorului. În 5 ani, a strâns 30.000 de euro, ca să cumpere o casă, cu banii jos. Asistentă la un spital dintr-un orășel de provincie, nu medic specialist din București. S-au mărit salariile prea târziu, când deja funcționa un sistem ce îi făcea pe oamenii ăștia să ignore statul de plată. De ce dau oamenii? Cine pune întrebarea asta n-a trecut prin spitalele românești niciodată și nu știe ce se întâmplă acolo, cât de disperat și neajutorat ești, într-un sistem în colaps, în privința banilor, și unde doar "bunăvoința" personalului medical te poate salva. Și aia costă, chit că-ți cere banii înainte sau după.

seaman651   •   31.01.2023, 19:37

Nu conteaza cat de mult vor creste salariile, personalul medical va lua spaga intotdeauna. Nu va exista niciunul care sa spuna ca nu are nevoie. Nu-i sperie nimic, nu-i intereseaza nimic altceva decat buzunarul propriu. S-a vazut in pandemie: toti erau specialisti pe Facebook, ca doar nu era sa-si piarda vremea in cercetare. Noi suntem romani, noi suntem romani...

misu50   •   31.01.2023, 14:04

Procentele aparute in acest articol sunt hilare! Cred ca se refera doar la cei care dau plicul dupa operatie, caci cei mai multi dau inainte! Imi pare f.rau ca nu am facut o poza sau inregistrare (nu aveam cu ce atunci) cu "atentiile" date de pacienti in cele 2 saptamani cat am vegheat la patul mamei intr-un salon de 8 paturi la o sectie de ortopedie...Si sunt si 14 ani de atunci si mai tin minte ca se punea problema nu daca dai, ci cat dai!!

VARUTU   •   31.01.2023, 13:05

Stați liniștiți, boala se perpetuă și la cei tineri doar nu vin din neant,doar procentul minim diferă. Foamea de a avea cât mai mult, cât mai mult, este boala de care suferă societatea românească nu doar doctorii, ei au o paletă mai largă... de ce nu recunoaștem...

Stan52   •   31.01.2023, 11:49

Ca pacient ești căzut, pierdut, îngândurat.... și faci orice să-ți poți salva sănătatea. A aștepta să îndrepte lucrurile pacienții este o utopie, iar cei care gestionează sistemul de sănătate să fie cantonați în incompetența proverbiala nației noastre.

mircea_pop112   •   31.01.2023, 11:38

Pana vindecati voi spitalele de stat au inceput sa se imbolnaveasca si alea private!!!

Vrajitoarea   •   31.01.2023, 10:12

Oana Geambașu, specialistă în sănătate publică: „Pacientul consideră că așa va avea control asupra traseului său medical” Normal că așa consideră pacientul, dna specialist, că altfel doctorul nu are timp, te fugărește, nu îți explică nimic că și așa nu înțelegi, ...ba are o urgență, ba e furios că are mulți pacienți, iar tu stai ca prostul fâsticit desigur nu vrei să îl deranjezi prea mult pe doctor și pleci așa cum ai venit,e ventual cu replica ,,vă mai aștept dacă apar noutăți!„ Așa că săracul pacient speră să se bucure de puțină atenție cu ajutorul unui ,,plic,,. Vreau să văd un articol în care medicii care au primit ,,plicuri,, le-au refuzat, spunând că nu e cazul de ,,stimulare suplimentară,,. Or fi nu zic nu dar cred ca numărul lor e foarte mic.

Laur062   •   31.01.2023, 10:05

Pentru o simpla intrebare,un simplu raspuns:datorita faptului ca nimeni nu este trimis in inchisoare ca o invatare de minte,atat medic cat si pacient!Pentru ambele categorii,inchisoare cu executare!

Jumbo   •   31.01.2023, 09:25

Nu stiu daca e adevarat ce ziceti voi. Plicul meu gras a fost refuzat (de 3 ori) de un medic ortoped de la Floreasca, care m a operat perfect(proteza sold). RESPECT. A treia oara mi a zis ca ma trimite acasa daca mai incerc. Punct

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close