”Cireașa de pe tort este sistemul de mine Soledar şi Bahmut, care este de fapt o reţea de oraşe subterane. Nu numai (are capacitatea de a ţine) un grup mare de oameni la o adâncime de 80-100 de metri, ci şi tancuri și vehicule de luptă ale infanteriei”, a precizat Evgeni Prigojin, sâmbătă, 7 ianuarie, pe Telegram, adăugând că Bahmut este ”un centru logistic serios” cu fortificații defensive unice.

De asemenea, el a amintit că în complexele subterane au fost depozitate stocuri de arme încă din Primul Război Mondial. Potrivit sursei citate, Prigojin se referă la imensele mine de sare şi alte mine aflate în zonă, care includ peste 160 de kilometri de tuneluri şi o mare sală subterană, unde au fost organizate inclusiv meciuri de fotbal și concerte.

SUA cred, în schimb, că șeful Wagner își dorește să preia controlul asupra minelor din zonă din motive comerciale, după cum a declarat recent un oficial de la Casa Albă.

Luptele au continuat sâmbătă în estul Ucrainei, în ciuda armistițiului anunțat de Moscova. Un canal de Telegram asociat cu Wagner susținea că Rusia a capturat o așezare importantă din punct de vedere strategic la periferia Bahmutului.

În schimb, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării a declarat că orașul Soledar, din apropiere de Bahmut și unde se află o mină de sare, este în continuare sub controlul forțelor Kievului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News