↑Aşa arată porcii vietnamezi din ferma de la Zimnicea
Claudiu Biţă (28 de ani, stânga) a adus porcii vietnamezi în România→
Acum doi ani, Claudiu Biţă (28 de ani), din Zimnicea, Teleorman, auzea de carnea fără colesterol. “Voiam o fermă de struţi, însă costurile erau mari şi aşa am ajuns la porcul vietnamez”, îşi aminteşte tânărul. Familia sa a cumpărat, din Ungaria, o pereche de “vietnamezi”.
“Am făcut site-ul www.porcivietnamezi. com şi lumea a început să ne caute. Din Baia Mare, Tulcea, Vâlcea, Braşov sau Brăila”, ne-a spus Claudiu.
Nu măreşte colesterolul
Potrivit patronului, carnea acestei specii e foarte sănătoasă. “Secretul ţine de dietă. Nu trebuie să primească nimic ce conţine grăsimi. Noi le dăm mere sau dovlecei. Gustul seamănă cu cel al porcului obişnuit. De Sărbători, se pot face toate preparatele: cârnaţi, sarmale, tobă. Şoriciul e la fel de fraged, doar că este mai gros”, ne-a explicat Claudiu.
Un porc vietnamez de două luni costă 300-350 de lei, în timp ce un porc obişnuit, de la noi, de aceeaşi vârstă, se vinde cu 150-200 de lei. “Sănătatea e pe primul loc, iar diferenţa de preţ nu-i atât de mare”, a zis Claudiu.