Ziarul Izvestia relatează vineri dimineață despre incendiul de la Zaporojie și menționează că, potrivit autorităților ucrainene, focul s-a înregistrat „în afara teritoriului centralei nucleare din clădirea de antrenament”. Focul a fost stins, precizează Izvestia, citând Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei, care a difuzat informația pe canalul Telegram.

Ziarul din Rusia nu scrie nimic despre cauzele incendiului și nu îl atribuie unei rachete sau bombardamentului trupelor rusești, dar precizează că „pe 28 februarie, Ministerul rus al Apărării a raportat că armata rusă a preluat controlul asupra teritoriului din jurul centralei nucleare Zaporojie”.

Izvestia reia și știrea care apare în toată presa internațională, potrivit căreia președintele ucrainean Zelenski a discutat cu președintele SUA Joe Biden și cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson. Johnson a declarat că va cere convocarea Consiliului de Securitate al ONU. 

O altă sursă oficială din Rusia, agenția TASS, a relatat despre incendiul „care a izbucnit în clădirea de antrenament a centralei nucleare, cu dimensiunile de 60 pe 40 de metri”, fără a menționa originea focului.

Urmărește-ne pe Google News